Το 5ο Student-Run Biology Workshop έρχεται στην Αλεξανδρούπολη!

Το πιο… διασκεδαστικό επιστημονικό συνέδριο που έγινε θεσμός, από τους φοιτητές Μοριακής Βιολογίας  και Γενετικής του ΔΠΘ

To Student-Run Biology Workshop (SRBW) έρχεται για πέμπτη φορά στην Αλεξανδρούπολη! Η διοργάνωση αυτή αποτελεί μία πρωτοβουλία των φοιτητών του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει ως στόχο να φέρει τους φοιτητές με ενδιαφέρον για την βιολογία κοντά με έναν εναλλακτικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Αυτό που κάνει το SRBW ξεχωριστό είναι η διάρθρωση του. Δηλαδή, μέσω παιχνιδιών δόμησης ομάδων οι συμμετέχοντες έρχονται πιο κοντά, με σκοπό να ετοιμάσουν παρουσιάσεις πάνω σε ποικίλα βιολογικά θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

Η φιλοσοφία πίσω από τον θεσμό δεν είναι η διεξαγωγή ενός συμβατικού συνεδρίου αλλά η ενασχόληση με την επιστήμη με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Έτσι λοιπόν, κάθε άνοιξη, φοιτητές βιολογίας από όλη την Ελλάδα και Κύπρο καταφθάνουν στην Αλεξανδρούπολη, φιλοξενούνται από φοιτητές του τμήματος και ετοιμάζονται για ένα αξέχαστο τετραήμερο.

Οι συμμετέχοντες δεν αποκτούν μόνο καινούριες γνώσεις πάνω σε επιστημονικά ζητήματα αλλά εξασκούν την ευγενή συνεργασία, την κριτική σκέψη και την παρουσίαση σε ανοιχτό κοινό έχοντας δεχτεί ανατροφοδότηση από καθηγητές του τμήματος με σκοπό την έγκυρη επικοινωνία της επιστήμης.

Το 5ο SRBW βρίσκεται ήδη στα σκαριά και η φετινή οργανωτική επιτροπή περιμένει με ανυπομονησία τις αιτήσεις όλων των οπαδών της Βιολογίας.

Stay tuned and keep up with our social media!

INFO :

Facebook: Student-Run Biology Workshop
Instagram: student_run_biology_workshop
Website: https://studentrunbiologyworkshop.wordpress.com/

Δείτε φωτογραφίες από την περσινή διοργάνωση :

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο