470 νέες επιχειρήσεις στον Έβρο το 2022

Οι περισσότερες αφορούν τον κλάδο της παροχής υπηρεσιών – Την ίδια στιγμή, έκλεισαν 132 επιχειρήσεις, από τις οποίες, οι 49 ήταν εμπορικές

Τοψίδης: «Οι Εβρίτες και οι Εβρίτισσες τολμούν και ρισκάρουν παρά τις δυσκολίες»

470 νέες επιχειρήσεις εγγράφηκαν στο Μητρώο Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Έβρου το 2022, ενώ 132 διεγράφησαν, δηλαδή έβαλαν λουκέτο. Οι περισσότερες νέες επιχειρήσεις αφορούν τον κλάδο της παροχής υπηρεσιών, ενώ ακολουθούν οι εμπορικές.
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, στο Μητρώο ενεγράφησαν 470 νέες επιχειρήσεις (η πλειοψηφία αυτών στο Τμήμα Υπηρεσιών) και διεγράφησαν 132 (οι περισσότερες στο τμήμα των υπηρεσιών). Συνεπώς το σύνολο των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων στο Μητρώο του Επιμελητηρίου αυξήθηκε κατά 338 επιχειρήσεις μέσα στο 2022.
Στον εμπορικό κλάδο είχαμε 139 νέες επιχειρήσεις και 90 λουκέτα, στη μεταποίηση 67 εγγραφές και 25 διαγραφές, στον τουριστικό τομέα 13 εγγραφές και 2 διαγραφές και στον κλάδο παροχής υπηρεσιών 251 νέες επιχειρήσεις και 56 λουκέτα.

Αισιόδοξος ο Χριστόδουλος Τοψίδης
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε, σχετικά: «Τα νούμερα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για την πορεία της τοπικής μας επιχειρηματικότητας και ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει η πανδημική κρίση, η πολεμική σύρραξη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, η παγκόσμια αύξηση των τιμών ενέργειας κα. Βλέπουμε ότι οι Εβρίτες και οι Εβρίτισσες τολμούν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις, αναλαμβάνουν επιχειρηματικά ρίσκα και εν τέλει ενδυναμώνουν την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία. Από την άλλη πλευρά, αυτή η αυξητική τάση του αριθμού των επιχειρήσεων, μας ωθεί ως Διοίκηση να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο και να εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ώστε τόσο οι ίδιες οι επιχειρήσεις όσο και οι εργαζόμενοι/ες σε αυτές να λειτουργούν σε πλαίσιο ασφάλειας και προόδου. Είμαι αισιόδοξος ότι μέσα στη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, οι τάσεις θα συνεχίσουν ανοδικά και η επιχειρηματικότητα στον τόπο μας θα σημειώσει μεγάλα βήματα προόδου και ανάπτυξης».

Η σύγκριση με το 2021
Το 2021, στο Επιμελητήριο Έβρου έγιναν 330 εγγραφές νέων επιχειρήσεων. Οι 177 από αυτές αφορούσαν τον τομέα της παροχής υπηρεσιών, δηλαδή κυρίως επιχειρήσεις εστίασης. Ακολουθούσαν οι 98 νέες επιχειρήσεις στον τομέα του εμπορίου, 50 επιχειρήσεις στον τομέα της μεταποίησης και 5 στον τουριστικό κλάδο.
Σε ό,τι αφορά τις 83 επιχειρήσεις που έκλεισαν το 2021, ανά κλάδο, τα στοιχεία αναφέρουν τα εξής: Παροχή Υπηρεσιών – 34 επιχειρήσεις, Εμπορικό τμήμα – 29 επιχειρήσεις, Μεταποίησης – 19, Τουριστικός τομέας – 1 επιχείρηση.
Κ.Η.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο