450 μέλη του Διαζώματος στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη βρέθηκε κλιμάκιο του “Διαζώματος”, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Σταύρο Μπένο, εν όψει της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου που θα λάβει χώρα στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας και στην Κομοτηνή στις 9 Σεπτεμβρίου 2017.

Η Συνέλευση θα συνδυασθεί με επίσκεψη των μελών του Σωματείου στα μνημεία της πολιτιστικής διαδρομής της αρχαίας Εγνατίας σε Καβάλα, Θάσο, Φιλίππους, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη.

Σκοπός της επίσκεψης του κλιμακίου ήταν η διευθέτηση οργανωτικών λεπτομερειών του πενθήμερου ταξιδιού, στο οποίο θα συμμετάσχουν περί τα 450 μέλη του Σωματείου.
Ο Πρόεδρος και το κλιμάκιο συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη, τους δημάρχους Καβάλας, Ξάνθης, Θάσου, Μαρωνείας και Κομοτηνής (ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είχε κώλυμα), καθώς και τις Εφόρους των Αρχαιοτήτων Καβάλας, Κομοτηνής και Ξάνθης.

Στη συνάντηση του κλιμακίου με την διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας έγινε ανασκόπηση της πορείας της υλοποίησης του προγράμματος της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης της ViaEgnatia και επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία του Διαζώματος με τα στελέχη της Περιφέρειας, με τους δημάρχους, αλλά και με τους αρχαιολόγους των τοπικών Εφοριών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στις 7 Σεπτεμβρίου τα μέλη του Διαζώματος θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης, αφού προηγουμένως ξεναγηθούν στα τμήμα της αρχαίας Εγνατίας στον Κόμαρο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο