room-to-grow-bnner

45 προσλήψεις στην καθαριότητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Με συμβάσεις δίμηνης και οκτάμηνης διάρκειας, προκειμένου να καλυφθούν κατά ένα μέρος οι  μεγάλες ανάγκες

Σε περίπου 45 προσλήψεις θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, με συμβάσεις δίμηνης και οκτάμηνης διάρκειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας. Εντωμεταξύ, με ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή ενημερώνει πως έχουν ήδη επιβληθεί τα πρώτα πρόστιμα για εναπόθεση παράνομων υλικών στους κάδους, προειδοποιώντας πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς.

Με δεδομένο τον αναβρασμό των εργαζομένων και στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, αναφορικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να προσλαμβάνουν ιδιώτες τόσο στην καθαριότητα, όσο και στο πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης συνεχίζεται να… αντιστέκεται, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν ιδιαίτερα στο θέμα της καθαριότητας.

Στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, ομόφωνα αποφασίστηκαν οι παρακάτω προσλήψεις:

– 30 ΥΕ εργατών/συνοδών απορριματοφόρων, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου δίμηνης διάρκειας

–  3 οδηγών ΔΕ με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου δίμηνης διάρκειας

-15 εργατών / συνοδών απορριματοφορων ΔΕ Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου οκτάμηνης διάρκειας οι οποίοι θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ, μία διαδικασία που διαρκεί περίπου 4,5 μήνες συνήθως και γι’ αυτό θα γίνουν οι προσλήψεις διμηνιτών, προκειμένου να καλυφθεί το διάστημα αυτό.

Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίσθηκε πως τέτοιου είδους προσλήψεις δεν λύνουν τα μεγάλα προβλήματα της καθαριότητας αι πως θα πρέπει να  υπάρξει ο σωστός προγραμματισμός από τον Δήμο, προκειμένου οι εργαζόμενοι να προσλαμβάνονται για σειρά ετών.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Γιάννης Καρυπίδης, σημείωσε πως θα πρέπει άμεσα η δημοτική αρχή να προχωρήσει στην αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μόνιμες προσλήψεις και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα μακροπρόθεσμα. «Επίσης, τονίσαμε ότι αφού κάνουν απογραφή και δουν τις ελλείψεις σε στόλο, μηχανήματα, προσωπικό (και πιστεύω θα το κάνουν) να το φέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να τους στηρίξουμε. Γιατί πιστεύουμε ότι η καθαριότητα, το πράσινο και ο ηλεκτροφωτισμός πρέπει να είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες κάθε Δημοτικής Αρχής» τόνισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου Ηλίας Δαστερίδης, επισήμανε πως έχουν γίνει πολλές συσκέψεις για τα ζητήματα αυτά και πως με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας θα προσληφθεί προσωπικό ώστε να διορθωθεί η κατάσταση σε μόνιμη βάση. Μέχρι τότε, όμως, οι εν λόγω προσλήψεις είναι απαραίτητες.

Άρχισαν τα πρόστιμα

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή, ενημερώνει τους πολίτες ότι έχουν ήδη αρχίσει να επιβάλλονται πρόστιμα για την καθαριότητα. «Από την 1η ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, η καθαριότητα κατέλαβε την 1η θέση στην καθημερινή Ατζέντα του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη.

Οι εργαζόμενοι και το πολιτικό προσωπικό στον τομέα καθαριότητας,  εργάζονται πυρετωδώς σε 24ωρη βάση για να βελτιώσουν τα καλώς και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Δόθηκε μια μικρή περίοδος ανοχής, με παρακλήσεις και συστάσεις προς εκείνους τους Δημότες, οι οποίοι για λόγους είτε αμέλειας είτε ανευθυνότητας, επιδεικνύουν έλλειψη σεβασμού απέναντι στο δικαίωμα όλων για καθαρό περιβάλλον στη γειτονιά, στο χωριό, στην πόλη.

Έχει ήδη ξεκινήσει η επιβολή προστίμων από τη Δημοτική Αστυνομία  μέχρι την εξάλειψη φαινομένων που εντοπίστηκαν, όπως π.χ:

-η ρίψη μεγάλων τεμαχίων μαρμάρων σε κάδο ανακύκλωσης

-η ρίψη αντικειμένων από εργασίες ανακαίνισης καταστήματος εκτός κάδων, με επακόλουθο την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας σε ποδηλατόδρομο.

Ευχαριστούμε τους ενεργούς και ευσυνείδητους συνδημότες μας που στηρίζουν με τις υποδείξεις, τις συστάσεις, τις προτάσεις και την κριτική τους, την προσπάθειά μας. Η σωστή περιβαλλοντική συμπεριφορά είναι στοιχείο πολιτισμού. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί αμείωτη».

Κόντρα Φαλέκα- Ιντζεπελίδου

Μία έντονη αντιπαράθεση είχαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο πρώην αντιδήμαρχος ενέργειας και φυσικών πόρων Γιάννης Φαλέκας με τη διάδοχό του Ελένη Ιντζεπελίδου.

Ο κ. Φαλέκας διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι η κα Ιντζεπελίδου, σε συνέντευξή της σε αθηναϊκό μέσο, όπως είπε ο ίδιος, αναφέρθηκε «στους προηγούμενους» που έκαναν μελέτες, ενώ «εμείς τώρα θα κάνουμε έργα», λέγοντας πως η κα Ιντζεπελίδου κομπάζει και ζήτησε «λίγο σεβασμό».

Απαντώντας, η κα Ιντζπελίδου είπε πως δεν παραγνωρίζει πως έγιναν κάποια βήματα από την προηγούμενη διοίκηση, σημειώνοντας όμως ότι αφέθηκαν πολλά κενά. Παράλληλα, διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι δεν την ενημέρωσε ο κ. Φαλέκας, πέρα από μία φορά, και όχι 4 όπως λέει «παραπλανώντας τον κόσμο». Ανταπαντώντας ο κ. Φαλέκας σημείωσε πως έχει επιστρέψει στις πολύ απαιτητικές του επαγγελματικές υποχρεώσεις και πως είναι στη διάθεση της νέας αντιδημάρχου, όποτε έχει χρόνο, εκφράζοντας ωστόσο την επιφύλαξη πως « όση ενημέρωση και να γίνει, κάτι πάει στραβά».

Να σημειωθεί πως στην ίδια συνεδρίαση προτάθηκε και εκλέχθηκε ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ο δικηγόρος Νίκος Ζαρκάδης.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο