Έβρος: Λευκό τοπίο, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα

“Παραπονεμένη” η Αλεξανδρούπολη που αρκέστηκε σε βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Η εικόνα στο οδικό δίκτυο, προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, πού δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία

 

Λευκό είναι το τοπίο στις περισσότερες περιοχές του Έβρου, μετά τις τις χθεσινοβραδινές χιονοπτώσεις. Από Αρδάνιο και βορειότερα το χιόνι ήταν κατά τόπους πυκνό, με αξιόλογες χιονοστρώσεις.

Επί ποδός ήταν όλο το βράδυ μηχανήματα και εργαζόμενοι Δήμων και Περιφέρειας, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτός ο κάθετος άξονας και τα τοπικά δίκτυα. Ο αποχιονισμός συνεχίζεται με 40 μηχανήματα της Περιφέρειας και ιδιωτών, δίχως προβλήματα, τόσο στο οδικό δίκτυο του Έβρου, όσο και στο δρόμο από Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο επαρχιακό δίκτυο του ορεινού όγκου του Δήμου Σουφλίου, όπου υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά, με προβλήματα στην παροχή ρεύματος, όπως και σε περιοχές των Δήμων Διδυμοτειχου και Ορεστιάδας, με τα συνεργεία της ΔΕΗ να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες μέσα στην ημέρα.

Ο καιρός τις επόμενες ώρες θα βελτιωθεί.

Κλειστά σχολεία

Στους Δήμους Ορεστιάδας και Σουφλίου τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Ορεστιάδα, σήμερα το πρωί (dimitris pantazis)

Στο Δήμο Διδυμοτείχου, σύμφωνα με ανακοίνωση, τα σχολεία Μεταξάδων και Ασπρονερίου δεν θα λειτουργήσουν λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση.

Στο Διδυμότειχο, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Ο Δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα και σε επικοινωνία με τις αρχές για τη έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση αν εμφανιστούν σημάδια που υποδεικνύουν πιθανή κλιμάκωση των καιρικών συνθηκών ωστε να λάβει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα .  

(φωτογραφίες fb καιρικά νέα Θράκης , Ορέστης Ορεστιαδίτης)

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο