Υπερασπίζονται το «έγκλημα»

Η μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν η θηριώδης – πρωτοφανής ίσως στην παγκόσμια ιστορία – διαγραφή (“κούρεμα” ή PSI) του ελληνικού χρέους. Ένα μεγάλο μέρος της τιμής για την επιτυχία, ανήκει στον Βαγγέλη Βενιζέλο. Εν τούτοις, ο εσμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παρουσίασε την επιτυχία ως έγκλημα και καταστροφή. Και εγκληματία όρισε τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Όταν όμως τέθηκε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Στρασβούργο, ως κυβέρνηση υπερασπίστηκαν – και με τους νομικούς τους μάλιστα – την ορθότητα και τη νομιμότητα του “εγκλήματος”! Και όχι μόνον, αλλά επιδιώκουν να επαναλάβουν αυτό που, όταν το πέτυχαν οι άλλοι, το ονόμαζαν έγκλημα!
Τελικά, ποιό σκοτάδι ξέρασε πάνω μας τέτοιους ανθρώπους;
Κ.Κ.

Η χυδαιότητα του κυβερνητικού εταίρου

Ο Πάνος Καμένος ανάρτησε συκοφαντικό δημοσίευμα στο Τουίτερ σχετικά με τη σύνταξη της Φώφης Γεννηματά. Όπως όμως δήλωσε η ίδια παλαιότερα, έχει κατοχυρώσει δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης ως μητέρα 3 ανηλίκων παιδιών όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες Ελληνίδες. Η Φώφη Γεννηματά όμως ΔΕΝ λαμβάνει ούτε ένα ευρώ σύνταξη για όσο λαμβάνει βουλευτική αποζημίωση (όπως και τα προηγούμενα χρόνια που ήταν υπουργός). Αυτό εξάλλου προβλέπεται ρητά από σχετική διάταξη νόμου που ψηφίστηκε επί υπουργίας Α. Λοβέρδου.
H χυδαιότητα του προνομιακού κυβερνητικού εταίρου, του Προέδρου της ακροδεξιάς απόφυσης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει όρια. Και η σιωπή του Τσίπρα είναι εκκωφαντική. “Όμοιος ομοίω αεί πελάζει”, έλεγε ο Πλάτωνας. Αλλά μήπως γνωρίζουν τη μετάφραση οι εχθροί της αριστείας;
Γ.Λ.

Θρακιώτης ο ήρωας του Μονάχου

Ο Έλληνας που σκοτώθηκε στο Μόναχο, είναι ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ, 17 ετών, από τον Άρατο της Ροδόπης, η καταγωγή του, Έλληνας Θρακιώτης πολίτης, Τούρκος εθνοτικά ή γενικώς και αορίστως μουσουλμάνος κατά την επίσημη, δυστυχώς και σήμερα, εκδοχή. Ο Έλληνας ήρωας που έσωσε την αδελφή του δεν είναι ακραιφνής Έλληνας, απευθείας απόγονος των αρχαίων Ελλήνων. Είναι ένας από αυτούς που ακόμα και οι δημοσιογράφοι δυσκολεύονται να αναφέρουν την ακριβή του ταυτότητα. Γιατί αυτή η ταυτότητα έχει μέσα της και το Τούρκος και το Έλληνας και αυτή είναι μια σύνθεση δυσκολοχώνευτη, διότι υπάρχει η Ιστορία και η θρησκεία. Στον Άρατο πάντως θα γίνει σε λίγες μέρες η κηδεία του Χουσεϊν Νταϊτσίκ και θα θαφτεί σε ελληνικό έδαφος στην πατρίδα του τη Θράκη.
Σ.Λ.

Εφιάλτης

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, στη γειτονιά μας, ήρθαν και τα άλλα τώρα από το Μόναχο της Γερμανίας και ο εφιάλτης κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας, που δεν ξέρουμε, την επαύριο τι θα ακούσουμε και τι θα δούμε. Όμως ένα πραξικόπημα, πετυχημένο ή αποτυχημένο, είναι πραξικόπημα, βίαιη πράξη εκτροπής, από τα νόμιμα και έχει τις συνακόλουθες, δυσάρεστες εξελίξεις του. Γεγονός είναι ότι και λυπηρό, η ανθρωπότητα βιώνει βίαιες καταστάσεις όπου, οι έχθρες και το μίσος περισσεύουν.
Α.Ν.

Ξέφυγε

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 62 παιδιά με την κατηγορία της προδοσίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής, γράφει η Daily Mail.
Τα παιδιά ηλικίας από 14 έως 17 ετών, σπούδαζαν στην παλαιότερη στρατιωτική σχολή της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι νεαροί έχουν «πεταχθεί» σε μία φυλακή και δεν έχουν δικαίωμα να μιλήσουν με τους γονείς τους. Οι οικογένειες λένε ότι πριν από το πραξικόπημα τα παιδιά τους είχαν προσκληθεί σε ένα πάρτι στη σχολή τους, αλλά τους υποχρέωσαν να κάνουν παρέλαση κρατώντας όπλα, με στρατιωτικές στολές και να φρουρούν τη σχολή τους.
Κ.Η.

Ερωτήματα

Πριν κλείσει η βουλή αναμένεται να διοριστεί ο νέος / νέα διοικητής του νοσοκομείου ΔΙδυμοτείχου. Το πρώτο θέμα είναι του διορισμού, το δεύτερο του προσώπου και το τρίτο του τίτλου.
Θα είναι αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΕ για μεγάλο διάστημα ή στην πορεία θα μετεξελιχθεί σε διοικητή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου;
Thrakinea.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο