40 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς για τη Βιομηχανία Ξύλου AKRITAS

Επίσκεψη Περιφερειάρχη ΑΜΘ και Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και ξενάγηση εκπροσώπων τοπικών ΜΜΕ στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας στο Τυχερό. Ιδιαίτερα θετικές οι προοπτικές για το 2018, κάτι που αντικατοπτρίζεται στα άμεσα πλάνα της εταιρείας για αύξηση της παραγωγικής δραστηριότητας.

Τα 40 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς συμπληρώνει φέτος η Βιομηχανία Ξύλου AKRITAS, μία εταιρεία που έχει συμβάλει όσο λίγες στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, τόσο με τις άμεσες, όσο και με τις έμμεσες θέσεις εργασίας που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

Η Βιομηχανία Ξύλου AKRITAS, με την έδρα της στο Τυχερό του Έβρου, έχει 240 εργαζόμενους, ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 προγραμματίζει να αυξήσει την παραγωγική της δραστηριότητα, υιοθετώντας επιπρόσθετη βάρδια λειτουργίας.

Στις εγκαταστάσεις αυτής της εταιρείας-πρότυπο, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν χθες το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ της περιοχής.

Η Πρόεδρος του ΔΣ κα Λουκία Σαράντη και ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Ευθύμιος Κωνσταντόπουλος παρουσίασαν μία σύντομη αναδρομή για τα 40 χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης και ενημέρωσαν για την πορεία και τις προοπτικές της.

Πιο συγκεκριμένα, αναλύθηκε η επίδραση της εταιρείας στην τοπική κοινωνία, αλλά και γενικότερα στην Ελληνική οικονομία, όντας η μοναδική ελληνική καθετοποιημένη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου. Όπως προαναφέρθηκε, σήμερα η AKRITAS έχει 240 εργαζομένους, όμως μέσω της δραστηριοποίησής της στο σύνολο της εφοδιαστικής της αλυσίδας συμμετέχει στην παράλληλη ενεργοποίηση και ενός  μεγάλου αριθμού έμμεσων θέσεων εργασίας μέσω των πολλαπλών συνεργασιών της. Ταυτόχρονα, αποτελεί μια εταιρεία που λειτουργεί με διεθνή πρότυπα, προσανατολισμένη στην εξωστρέφεια και με σημαντική συνεισφορά στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.

Στην ίδια κατεύθυνση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, δίνοντας εστίαση στην ανάπτυξη των υποδομών που απαιτούνται για την παροχή υψηλού επιπέδου διαμετακομιστικές υπηρεσίες τόσο μέσω του λιμανιού όσο και του σιδηροδρόμου.

Το 2017 η εταιρεία συνέχισε με τους ίδιους ρυθμούς την αναπτυξιακή της πορεία, ενώ οι προοπτικές για το 2018 διαγράφονται ιδιαίτερα θετικές, κάτι που αντικατοπτρίζεται στα άμεσα πλάνα της για αύξηση της παραγωγικής της δραστηριότητας εντός του πρώτου εξαμήνου μέσω της  υιοθέτησης επιπρόσθετης βάρδιας λειτουργίας.

Κ.Η.

Στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας ξεναγήθηκαν φορείς και δημοσιογράφοι

Το ανθρώπινο δυναμικό της ΑΚRITAS είναι ένας από τους σημαντικότερους πόρους της. Η φροντίδα για τον άνθρωπο αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της εταιρικής της φυσιογνωμίας και κουλτούρας. Διαρκές μέλημά της είναι η διατήρηση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, όπου όλοι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια και έχουν ίσες ευκαιρίες ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα και θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Η πιστοποίηση παίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία της εταιρίας στην ελληνική και εξωτερική αγορά διότι προϋποθέτει αυστηρά κριτήρια και σχολαστικό έλεγχο των προϊόντων της. Για το λόγο αυτό, η εταιρία AKRITAS προχώρησε στην πιστοποίηση των προϊόντων της, από Γερμανικό Ινστιτούτο (WKI) διεθνώς αναγνωρισμένο.
Όλα τα προϊόντα ξύλου παραγωγής της ΑΚRITAS, ικανοποιούν το πρότυπο Ε1 για χαμηλή εκπομπή φορμαλδεΰδης.

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο