Στοιχεία για την στελέχωση του Πολυκοινωνικού παραθέτει η πρόεδρος

Συνεχίζεται η κόντρα Ποϊραζίδου – Γκότση με φόντο το Πολυκοινωνικό στις Φέρες

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ πρώην και νυν δημοτικής αρχής, με φόντο, αυτή τη φορά, το Πολυκοινωνικό των Φερών. Σε νέα της ανακοίνωση, η πρόεδρος του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου παραθέτει στοιχεία για τη στελέχωση της δομής, η οποία ο πρώην Αντιδήμαρχος Νίκος Γκότσης υποστηρίζει πως αποψιλώνεται με διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού.

Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση Ποϊραζίδου:

Συνεπής σε όσα δήλωσα σε πρόσφατη ανακοίνωση μου, αναφορικά με τα ασύστολα ψέματα του πρώην αντιδημάρχου Φερών κ. Γκότση, δίνω στη δημοσιότητα τα πρώτα συγκριτικά στοιχεία που αφορούν την στελέχωση των δομών και υπηρεσιών του Πολυκοινωνικού των Φερών.

Οι αριθμοί πιστοποιούν απόλυτα την πρόθεση και απόφαση της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, για αναβάθμιση των υποδομών καθώς και την ποιοτική και ποσοτική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών με στόχο την επάνοδο της ευαίσθητης περιοχής των Φερών στην ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.

Στόχος για το 2021, είναι εκμεταλλευόμενοι όλα τα διαθέσιμα προγράμματα, να αυξήσουμε το προσωπικό και τις υπηρεσίες μας ακόμη περισσότερο.

Θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία για το “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” την “ΣΙΤΙΣΗ” κ.α που θα αποκαταστήσουν την αλήθεια, διαψεύδοντας τους ψεύτες παραγοντίσκους και πολιτικάντηδες, που προσπαθούν να παίξουν τον ρόλο του προστάτη των Φερών.

Καλούμε και πάλι τον κύριο Γκότση, αν διατηρεί ίχνος αξιοπρέπειας, είτε να διαψεύσει τεκμηριωμένα τα στοιχεία που παραθέτουμε, είτε να ζητήσει συγνώμη δημόσια για την διαστρέβλωση της αλήθειας που επιδιώκει.

Άλλως, θα αποτελεί όνειδος για την δημοτική παράταξη που ανήκει και το κόμμα που υπηρετεί.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΕΡΩΝ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

ΚΑΠΗ

1

1

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

5

11

ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ

1

5

Α’ ΠΑΙΔΙΚΟΣ

3

4

Β’ ΠΑΙΔΙΚΟΣ

3

4

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΠΕΠΛΟΣ

2

2

ΚΔΑΠ

2

3

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

2

ΣΥΝΟΛΟ :

17

32

Τα οχήματα στο Πολυκοινωνικό Φερών το 2019 ήταν δύο (2). Σήμερα είναι τρία (3) και σε 10 ημέρες θα αυξηθούν σε τέσσερα (4)

Υπενθυμίζεται πως είχαν προηγηθεί οι παρακάτω ανακοινώσεις, από την κα Ποϊραζίδου και την παράταξη “Πόλη & ΠΟλίτες”:

Πολυκοινωνικό

«Επειδή κάθε απόφαση και ενέργεια έχει ως στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Πολυκοινωνικού προς τους πολίτες και σε καμία περίπτωση την «αποψίλωση των Φερών» όπως ισχυρίζεται ψευδώς ο πρώην Αντιδήμαρχος και τα τοπικά ΜΜΕ, των οποίων η αξιοπιστία αμφισβητείται, καθότι αναπαράγουν δημοσιεύματα άκριτα και χωρίς να επιβεβαιώνουν την ακρίβεια του περιεχομένου τους, όπως οφείλουν.

Επειδή στην πραγματικότητα δεν μειώνεται το προσωπικό, καμίας δομής, αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού, που προέκυψαν στην υπηρεσία είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση του εξειδικευμένου προσωπικού στις αντίστοιχες θέσεις χωρίς να μειώνεται ο αριθμός των εργαζομένων και οι υπηρεσίες που προσφέρουν. Αντίθετα ενισχύουμε όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη όπως προκύπτει καθημερινά στην υπηρεσία μας, ούτος ώστε να καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των Δημοτών μας, σε όλες τις δομές του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Μάλιστα θα τεθούν άμεσα στη διάθεση των ΜΜΕ και όλων των πολιτών όλα τα σχετικά στοιχεία λεπτομερώς.

Επειδή οι δηλώσεις του κ. Γκότση και τα εν λόγω δημοσιεύματα είναι ψευδή και συκοφαντικά, καλούμε τόσο τον πρώην Αντιδήμαρχο όσο και τα ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν τις ψευδείς ειδήσεις να ανασκευάσουν δημόσια, να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να παύσουν στο εξής κάθε αναπαραγωγή, άλλως θα βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη».

Πόλη & Πολίτες

«Δυστυχώς, συνεχίζεται η αναστάτωση και τα προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις υπαλλήλων του Πολυκοινωνικού. Η πρόεδρος του Νομικού προσώπου, χωρίς κάποια συζήτηση ή συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους, προχώρησε σε σειρά αποφάσεων με τις οποίες μετακινεί, επτά εργαζόμενες στο πρόγραμμα ” Βοήθεια στο σπίτι”, σε άλλες δημοτικές ενότητες. Μετά την απαράδεκτη, παράνομη καταχρηστική απασχόληση τους ως εργάτες, στη συσκευασία και διανομή των δεμάτων στο ΤΕΒΑ, λόγω της ανικανότητας της να κρατήσει και να αξιοποιήσει εθελοντές ή να προβλέψει πρόσληψη ανάλογου αριθμού ατόμων, προχωρά στην κίνηση αυτή με τρόπο αψυχολόγητο αντιδεοντολογικό, άδικο.

Προκαλεί σημαντικές αλλαγές στη οικογενειακή ηρεμία, οικονομία και ισορροπία των μετακινούμενων, με πιθανή αδυναμία χρηματοδότησης του προγράμματος, αφού η πιστοποίηση του έργου γίνεται ανά Δημοτική ενότητα, με απασχόληση εργαζομένων που έχουν υπογράψει σύμβαση εργασίας αποκλειστικά σε αυτήν. Επίσης διαρρηγνύει τις ψυχικές, προσωπικές σχέσεις που ανέπτυξαν οι ωφελούμενοι, μετά από τόσα χρόνια υποστήριξης από τις συγκεκριμένες εργαζόμενες.

Καλούμε τη κα Ποϊραζίδου να αναλογιστεί την ευθύνη και τις συνέπειες από τις συγκεκριμένες αποφάσεις, να τις ανακαλέσει άμεσα και να λειτουργήσει με πνεύμα συνεργασίας και σύνεσης.

Για να ξεπεραστούν όλες αυτές οι απαράδεκτες, αρνητικές εργασιακές συνθήκες που προκάλεσε με την άγνοια και την κακοδιοίκηση της, γιατί αυτό έχει αντίκτυπο στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών στους κοινωνικά ή οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Καλούμε τον κο Ζαμπούκη να παρέμβει, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αναταραχή που έχει δημιουργήσει, η αδικία και η εργασιακή ” επίθεση” που δέχονται οι εργαζόμενοι από την στιγμή που ανέλαβε η κα Ποϊραζίδου τη προεδρία του Πολυκοινωνικού.

Τέλος οφείλουμε να καταγγείλουμε την επίθεση της κα Ποϊραζίδου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που επιτελώντας το καθήκον τους, ενημέρωσαν τους δημότες για τα όσα συμβαίνουν τελευταία στο Πολυκοινωνικό. Η επίθεση αυτή αποτελεί ξεκάθαρα προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των ΜΜΕ και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του λόγου που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή με πρόσφατα παραδείγματα τις αγωγές εναντίον Δημοτικών Συμβούλων και ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Όλα αυτά συμπληρώνουν το παζλ που ονομάζεται έλλειμμα Δημοκρατίας στο Δήμο Αλεξανδρούπολης».

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο