Πέθανε ο αγωνιστής Τόλης Παπαγεωργίου

Ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού, είχε πρόσφατα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης

Έφυγε το απόγευμα της Δευτέρας από τη ζωή ο δημοτικός σύμβουλος Αριστοτέλη και Πρόεδρος του ελληνικού «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», Τόλης Παπαγεωργίου. Ο Τόλης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Ιερισσό Χαλκιδικής και υπήρξε η ηγετική φυσιογνωμία των αγώνων κατά των μεταλλείων χρυσού σε Χαλκιδική και Θράκη.

Το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης πρόσφατα και ομόφωνα αποφάσισε να τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή του στη δημιουργία και εξέλιξη του κινήματος κατά των χρυσωρυχείων σε Έβρο και Ροδόπη. Ο Τόλης Παπαγεωργίου ήταν παρών σε όλους τους αγώνες της περιοχής μας, όλα αυτά τα χρόνια, εμπνέοντας και δίνοντας δύναμη και ελπίδα στην τοπική κοινωνία για να συνεχίσει να παλεύει κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής του τόπου.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος αναφέρει σε δήλωσή του πως «με θλίψη ενημερώθηκα για την απώλεια του Τόλη Παπαγεωργίου, που τον τελευταίο καιρό έδινε μια προσωπική άνιση μάχη, με την ίδια γενναιότητα και την υπερηφάνεια που χαρακτήριζαν όλους τους αγώνες του, γεγονός που του αναγνωρίζεται από όλους, είτε συμφωνούσαν, είτε διαφωνούσαν με τις απόψεις και τις επιλογές του. Ως Δήμαρχος, στο πρόσωπό του δεν αντιμετώπισα έναν αδιάλλακτο πολιτικό αντίπαλο, αλλά έναν συμπολίτη, συνεργάτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον οποίο μπορούσα να συζητώ, αντλώντας χρήσιμα στοιχεία ακόμα και μέσα από τις διαφωνίες μας. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους αγαπημένους του».

Εισήγηση του δημάρχου σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα είναι να παραστεί αυτό σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία -σε συνεννόηση με τους οικείους του εκλιπόντος δεδομένων των έκτακτων περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας- να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στην επόμενη τακτική δια ζώσης συνεδρίαση του Σώματος. (voria.gr)

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο