3 εκατομμύρια ευρώ για το Λύκειο Φερών

Ένα έργο που έχει καθυστερήσει σημαντικά, έχει προκαλέσει εύλογες και έντονες διαμαρτυρίες κι έχει ταλαιπωρήσει πολύ μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς βρήκε, επιτέλους, χρηματοδότηση. Ο λόγος για το νέο Λύκειο των Φερών, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με το ποσό τον 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, το παλιό Λύκειο των Φερών κρίθηκε το 2011 ακατάλληλο για να φιλοξενεί μαθητές, καθώς υπέστη ρωγμές σε διάφορα σημεία του. Από τότε, οι μαθητές κάνουν μάθημα σε προκάτ αίθουσες, περιμένοντας το νέο τους σχολείο.

Τελικά, 7 χρόνια αργότερα, μετά από πολλές καθυστερήσεις και αντιδράσεις, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ανακοίνωσαν την ένταξη της κατασκευής του νέου Λυκείου Φερών, προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020.

Η κατασκευή του νέου Λυκείου στις Φέρες, η οποία υποβλήθηκε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, έρχεται να καλύψει τις σχολικές ανάγκες του οικισμού αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Το νέο Λύκειο θα είναι ένα σύγχρονο διώροφο κτίριο 1.262 τ.μ., που μαζί με τους εξωτερικούς χώρους θα έχει συνολική επιφάνεια 2.519 τ.μ., δυναμικότητας 150 μαθητών και θα διαθέτει όλους τους απαραίτητους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Νίκος Γκότσης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Γιώργος Κουκουράβας, ενώ τη συνέντευξη παρακολούθησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από το Λύκειο Φερών.

 Η κατασκευή του νέου Λυκείου στις Φέρες, η οποία έρχεται να καλύψει τις σχολικές ανάγκες του οικισμού αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Νέο κτίριο για το 1ο και 18ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την ανακοίνωση για το νέο Λύκειο Φερών, ο κ. Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας τριών νέων έργων που αφορούν στην Παιδεία:

  1. Νέο κτίριο για το 1ο και 18ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης

Το έργο, προϋπολογισμού 1.375.000 ευρώ, αφορά στην ανέγερση ενός νέου σύγχρονου κτιρίου, συνολικής δυναμικότητας 75 μαθητών, που θα στεγάσει το 1ο και το 18ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης, τα οποία σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένα ακίνητα στο ισόγειο πολυκατοικιών με ανεπαρκείς υποδομές. Το κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο όπου βρίσκονται σήμερα το 1ο και το 8ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

  1. Κτίριο με νέες αίθουσες για το Γυμνάσιο-Λύκειο Λιμένα Θάσου

Το έργο, προϋπολογισμού 560.000 ευρώ, προβλέπει την κατασκευή ενός σύγχρονου διώροφου κτιρίου με δύο αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους συνολικού εμβαδού 306 τ.μ. που θα περιλαμβάνει ασανσέρ για ΑμεΑ καθώς και σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας.

  1. Βελτίωση και αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης

Το έργο, προϋπολογισμού 328.500 ευρώ, αφορά στη βελτίωση και γενική αναβάθμιση του διατηρητέουαρχικού κτιρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης με επεμβάσεις στους εσωτερικούς και εξωτερικούς του χώρους, όπως αντικατάσταση δαπέδων και κουφωμάτων, θερμομόνωση στέγης, ηλεκτρομηχανολογικές και οικοδομικές εργασίες, ανακαίνιση του κτιρίου του αύλειου χώρου κτλ.

Κ.Η.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο