efhmerida1

3ο Φεστιβάλ Via Egnatia

Διήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Via Egnatia το Σάββατο, 2 και την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αλεξανδρούπολη, που περιλαμβάνει δράσεις για τα παιδιά, αθλητικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές διαδρομές, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσικές συναυλίες και μια πρωτότυπη παρουσίαση βυζαντινών επαγγελμάτων.

Tο Φεστιβάλ Via Egnatia διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, φέτος από τις 13 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017, με πληθώρα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Για τις εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι οι πολίτες, όλων των ηλικιών, να συμμετέχουν και να χαρούν, μέσα από τις πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις του 3ου Φεστιβάλ Via Egnatia.

Ιδιαίτερη μνεία κάνω στους αγώνες δρόμου VIA EGNATIA RUN, τον πρώτο ημιμαραθώνιο που γίνεται στον Έβρο με εντυπωσιακή συμμετοχή δρομέων από όλη τη χώρα, αλλά και τον λαϊκό αγώνα δρόμου των 3,5 χιλιομέτρων, όπου καλούμε όλους τους πολίτες, με δυναμικό βάδισμα, να απολαύσουν μια όμορφη διαδρομή από τον πλατανότοπο Μαΐστρου μέχρι το Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη και φυσικά τον αγώνα των παιδιών και των ατόμων με αναπηρία που δίνουν το δικό τους στίγμα σε μια μοναδική γιορτή του αθλητισμού. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στο διήμερο αυτό των εκδηλώσεων και να απολαύσουν όλες τις δράσεις».

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, στις 10:00, μπροστά στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη (Βασιλέως Αλεξάνδρου και Ψαρών) διοργανώνεται Δραστηριότητα – Παιχνίδι για παιδιά με την ονομασία «Ταξιδεύοντας στο χρόνο» σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 17:30, στο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις υπό τον τίτλο «Ζώντας στο χτες και στο σήμερα στη Via Egnatia».

Στις 18:30 ξεκινά ο αγώνας δρόμου στα χνάρια της Ιστορίας και της Αρχαίας Εγνατίας Οδού με την επωνυμία «VIA EGNATIA RUN 2017». Ο αγώνας «VIA EGNATIA RUN», αφού υλοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά το 2016 στον Έβρο (16.000 μ.), φέτος «μεγαλώνει», γίνεται ημιμαραθώνιος (πιστοποιημένη μέτρηση 21.097 μ.) και είναι έτοιμος να «χαρίσει» νέες δρομικές προκλήσεις στους συμμετέχοντες. Η αφετηρία είναι στα Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί στις 19:00 Λαϊκός αγώνας – Δυναμικό Βάδισμα 3.500 μ., με αφετηρία το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης και αγώνας δρόμου 800 μ. για παιδιά και ΑμεΑ, με αφετηρία Κτίριο Π.Ε. Έβρου. Και οι τρεις διαδρομές έχουν τερματισμό το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη (περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές για τους αγώνες στο link: http://www.peevrou.eu/index.php/menu-ekdiloseis-draseis/via-egnatia/menu-viaegnatiarun2017/menu-aitisi-symmetoxis-viaegnatia3).

Το πρόγραμμα της ημέρας εμπλουτίζεται στις 20:00 με χορογραφίες σε ρυθμούς Via Egnatia από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ritmo de Arte» στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ. Στις 21.00 θα γίνει η τελετή απονομής των μεταλλίων και των επάθλων στους νικητές όλως των κατηγοριών του «VIA EGNATIA RUN 2017», θα ακολουθήσει show πυροτεχνημάτων και η βραδιά ολοκληρώνεται με συναυλία από το νεανικό συγκρότημα «DECHO» επίσης στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ.

Την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση σε τμήμα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού. Σημείο συγκέντρωσης ορίζεται το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη και ώρα 09:00. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2551355325 08.30 – 15.00 και με e-mail στη διεύθυνση politismos@gmail.com Οι συμμετέχοντες θα μετακινηθούν δωρεάν με λεωφορείο.

Στις 18:00, μπροστά στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, θα δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο διαδραστικό εργαστήρι προβολής παραδοσιακών επαγγελμάτων (Καροποιού, Σαγματοποιού, Υφαντικής, Αγγειοπλάστη, Ντενεκετζή, Οργανοποιού,Καλαθοπλέκτη κα) σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Η βραδιά θα κλείσει στις 21:00 με συναυλία από το παραδοσιακό συγκρότημα «ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ» και παρουσίαση θρακιώτικων χορών από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις στην ιστοσελίδα www.peevrou.eu

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr