“20 μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά αγροτοκτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι ακόμα περιμένουν…”

Κοινή δήλωση των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης Κλάδη, Δευτεραίου, Κουγιουμτζή

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στηλιτεύοντας το γεγονός ότι 20 ήμερες μετά τις φωτιές, αγροτοκτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι ακόμη περιμένουν να δοθούν οι ελάχιστες αποζημιώσεις, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι καταγραφές των ζημιών λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως καταγγέλλουν.

Αναλυτικά, οι Διονύσης Κλάδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Σάββας Δευτεραίος υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Χρήστος Κουγιουμτζής υποψήφιος Δήμαρχος Σουφλιου αναφέρουν:

“Είκοσι μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα στον Έβρο και οι αγροτοκτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι της περιοχής ακόμα περιμένουν να δοθούν οι ελάχιστες αποζημιώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και μάλιστα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι καταγραφές των ζημιών, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Μεγάλη καθυστέρηση υπάρχει και στη διανομή ζωοτροφών και μελισσοτροφών με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απόγνωση κινδυνεύοντας να χάσουν τα ζώα τους από την ασιτία. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το επιτελικό κράτος είναι τραγικά «ανίκανο» να προστατέψει την ζωή και την περιουσία των λαϊκών στρωμάτων και πολύ ικανό όταν πρόκειται να δώσει ενισχύσεις και επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Εδώ και τώρα κυβέρνηση και περιφέρεια να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε άμεσα να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών, να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να δοθούν οι απαιτούμενες ζωοτροφές και μελισσοτροφές για όσο διάστημα υπάρχει ανάγκη. Να αποκατασταθούν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής. Να επιταχυνθούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Καμία εμπλοκή ιδιωτών.
Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να μην δείξουν καμία επανάπαυση για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και μέσα από τους συλλόγους τους να απαιτήσουν να δοθεί η απαραίτητη βοήθεια για να μπορέσουν να παραμείνουν στο επάγγελμά τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Στις 8 Οκτώβρη πρέπει να πούμε ένα μεγάλο «ως εδώ» με την πολιτική του κέρδους που αφήνει πίσω της νεκρούς, στάχτες και αποκαΐδια”.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του