“20 χρόνια φαγούρα”! Καμία εξέλιξη για την παρόχθια οικοτουριστική μονάδα Καστανεών

Την ίδια ώρα, παραμένει αποκλεισμένη η έκταση 80 στρεμμάτων του παρόχθιου δάσους, στην οποία είχαν τοποθετηθεί οι ξύλινοι οικίσκοι 

«Βαλτωμένη» συνεχίζει να είναι η υπόθεση της παρόχθιας οικοτουριστικής μονάδας των Καστανεών, η οποία έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια, χωρίς να λειτουργήσει ποτέ, ενώ την ίδια ώρα, παραμένει αποκλεισμένη η έκταση 80 στρεμμάτων του παρόχθιου δάσους, στην οποία είχαν τοποθετηθεί οι ξύλινοι οικίσκοι. Το θέμα επανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Ζαλουφλής, με αφορμή τις αλλαγές στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), αλλά και την πρόσφατη προκήρυξη διαγωνισμών εκμίσθωσης τριών αγροτεμαχίων στην περιοχή του Έβρου από την ΕΤΑΔ, στην οποία ανήκει και οι εγκαταλελειμμένη οικοτουριστική μονάδα.
«Δυστυχώς, άλλαξε μόνον ο πρόεδρος, δεν άλλαξε ακόμη ο διευθύνων σύμβουλος, που ουσιαστικά παίρνει τις αποφάσεις, και η θητεία του οποίου λήγει στο τέλος του έτους, ωστόσο σκέφτονται να του δώσουν παράταση για έναν ακόμη χρόνο…», απάντησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, που και σε προηγούμενες αναφορές του στο θέμα, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του από τη στάση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, σε όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει να δοθεί βιώσιμη λύση στην αξιοποίηση της μονάδας. Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι πιθανόν να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη μέσα στο 2023, εφόσον η ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε να εξετάσει και να αξιολογήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΤΑΔ, κρίνει ότι μπορεί να προχωρήσει κάτι. «Ευελπιστώ, μετά το πόρισμα αυτής της εταιρείας, να ανοίξει από την αρχή μια κουβέντα για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα ακίνητα της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου…», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαυρίδης.
ΕΡΤ Ορεστιάδας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο