1ος ο ΟΦΘΑ στους διασυλλογικούς αγώνες κολύμβησης «Φάρος Junior 2022»

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου διεξήχθησαν στην Αλεξανδρούπολη οι διασυλλογικοί αγώνες κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών «Φάρος Junior 2022» (ηλικίες 9-12 ετών) με τη συμμετοχή 150 κολυμβητών/τριων από 9 σωματεία της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν τον 1ο επίσημο αγώνα των προαγωνιστικών κατηγοριών για τη νέα χρονιά. Παρά τις ανεξίτηλες πληγές που άφησε και συνεχίζει να αφήνει στο πέρασμά της η πανδημία, τα σοβαρά λειτουργικά θέματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι ομάδες της περιφέρειας και με τις ασθένειες της τελευταίας στιγμής, όλα τα σωματεία έδωσαν βροντερό παρών σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα των μικρών αυτών κολυμβητών!

Η ομάδα του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (ΟΦΘΑ) αγωνιζόμενη με μόλις 36 κολυμβητές/τριες από τις 58 αρχικές δηλώσεις, πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση για πρώτο αγώνα, συγκέντρωσε 29 χρυσά, 16 ασημένια και 8 χάλκινα (σύνολο 53 μετάλλια) και κατέκτησε το 1ο Κύπελλο της χρονιάς στην κατάταξη των ομάδων!

Για τους λάτρεις των αριθμών…

  • Πραγματοποιήθηκαν 91 ατομικά ρεκόρ στις 97 ατομικές κούρσες που πραγματοποιήθηκαν.
  • Από τους 36 κολυμβητές/τριες οι 28 κατάφεραν να γευτούν τη χαρά τουλάχιστον ενός μεταλλίου ενώ οι υπόλοιποι βρέθηκαν μια ανάσα μακριά.
  • Πραγματοποιήθηκε μετά από πάρα πολύ καιρό ένα ρεκόρ ομάδας από την Κατερίνα Καλλιτσάρη στα 50 μ. ύπτιο κοριτσιών 10 ετών με επίδοση 39”86.
  • Οι 32 κολυμβητές/τριες από τους 36, κατάφεραν και κέρδισαν το έπαθλο ατομικής βελτίωσης της ομάδας, πραγματοποιώντας ατομικά ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα που κολύμπησαν!

Όπως σημειώνουν το Δ.Σ. και οι προπονητές του ΟΦΘΑ, “όλοι είχαν μια ανασφάλεια και μια αμφιβολία για το αν έπρεπε τελικά να πραγματοποιηθεί ο αγώνας αυτός… Λάθη, αστοχίες και μικροπροβλήματα αρκετά… Τι μας έμεινε τελικά και τι αποκομίσαμε…

Όλα τα παιδιά έδειξαν πως διψάνε για αγώνες, αποστολές και επιστροφή στην κανονικότητα! Διασκέδασαν, αγωνίστηκαν, πάλεψαν, κέρδισαν, έχασαν, χάρηκαν, στεναχωρήθηκαν, απογοητεύθηκαν, σηκώθηκαν πιο δυνατά, και έδειξαν μια ομαδικότητα στον 1ο επίσημο αγώνα τους δίχως προηγούμενο!

Ομάδα χωρίς βάσεις και υποδομές είναι σαν πολυκατοικία χωρίς θεμέλια… Όλα τα παραπάνω δείχνουν την πολύ σωστή και οργανωμένη δουλειά που πραγματοποιείται στα τμήματα του ΟΦΘΑ όλα αυτά τα χρόνια, συνδυάζοντας την σωστή διαπαιδαγώγηση, την άψογα κολυμβητική τεχνική κατάρτιση, τα αποτελέσματα και πάνω από όλα τη διάρκεια στο χρόνο!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς της ομάδας μας που είναι αρωγοί στις προσπάθειες τόσο του τμήματος όσο και των προπονητών! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εθελοντές – γονείς της ομάδας που αφιερώνουν το προσωπικό τους χρόνο για την ομάδα και τα παιδιά!

Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές και τους παράγοντες των ομάδων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, Κ.Ο. Δράμας, Κ.Ο. Ξάνθης, Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ν.Ε. Ροδόπης, Νηρέας Ορεστιάδος, Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης, Ο.Θ.Α. Καβάλας και Πρωτέας Ορεστιάδας, καθώς και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην διοργάνωση και την διεξαγωγή των αγώνων. Τα καλύτερα έρχονται!!!…”

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο