17 χρόνια ΓΕ.Λ. Τυχερού: Κάθε χρόνο κι ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά!

Βασικό συστατικό της κουλτούρας του σχολείου αποτελεί η εξωστρέφεια

Στο Γενικό Λύκειο Τυχερού έχει διαμορφωθεί το όραμα ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία, οι στόχοι και οι προτεραιότητες του οποίου δεν σταματούν στη μαθησιακή διαδικασία αλλά επεκτείνονται και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών μέσα από την συμμετοχή τους σε εξωδιδακτικές δραστηριότητες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Βασικό συστατικό της κουλτούρας του σχολείου αποτελεί η εξωστρέφεια και στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 διοργάνωσαν εκδήλωση για τα 17 χρόνια λειτουργίας του σχολείου, επιδιώκοντας την προβολή του έργου του στην τοπική κοινωνία. Πρόκειται για ένα έργο που αποκτά προστιθέμενη αξία, αν ληφθούν υπόψη το μικρό μέγεθος του έμψυχου δυναμικού και οι συχνές μεταβολές του προσωπικού. Σε μια όμορφη και συγκινητική αναδρομή στο παρελθόν οι παρευρισκόμενοι γνώρισαν την ξεχωριστή δράση και την πλούσια πορεία του σχολείου.

Στα δεκαεπτά χρόνια της λειτουργίας του το ΓΕ.Λ. Τυχερού επιβεβαιώνει πως πρόκειται για ένα σχολείο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής με επίκεντρο τον έφηβο-μαθητή· ένα σχολείο σχεδιασμένο να ενθαρρύνει τους μαθητές να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις προκλήσεις και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, να μετέχουν στη χαρά της παιδείας, της δημιουργίας και της προσωπικής εξέλιξης· ένα σχολείο με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό που επιχειρεί να εισάγει τον μαθητή στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους νέους ανθρώπους.· ένα σχολείο που αποδεικνύει πόσο καλύτερα και πόσο αποδοτικότερα μαθαίνουν τα παιδιά, όταν δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν την ταλαιπωρία της μετακίνησης προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, κ. Άνθιμος, ο βουλευτής Έβρου, κ. Χρήστος Δερμετζόπουλος, ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Τυχερού, κ. Δημήτριος Δαρούσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τυχερού κ.Άγγελος Ζαπάρτας, η Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, κ. Ελένη Πλακωτή και εκπρόσωποι του στρατού, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό η κ. Μαρία Σπυράκη, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ.Μαριγούλα Κοσμίδου και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ.Παγώνα Κιουτσούκη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε στο σχολείο ο τίτλος ¨Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου¨ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως επιβράβευση για την επιτυχή συμμετοχή του στο αντίστοιχο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την απονομή έκανε ο βουλευτής Έβρου κ.Χρ.Δερμεντζόπουλος.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμος Σουφλίου, η Τοπική Κοινότητα Τυχερού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα την Διευθύντρια του σχολείου κ.Κανίδου Ζωή για την πλούσια δράση και την προσφορά της στο σχολείο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο