149 δενδρύλλια κάνναβης ξηλώθηκαν από τους Βαράδες της Σαμοθράκης

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση εκατόν σαράντα εννέα δενδρυλλίων κάνναβης προέβησαν, στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Α’ Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας .

κάνναβη

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβησαν στην περιοχή ‘’ΒΑΡΑΔΕΣ’’ ν. Σαμοθράκης, όπου εντόπισαν σε δύο (02) περίφρακτες οργανωμένες φυτείες, συνολικά εκατόν σαράντα εννέα (149) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,30 έως και 3 μέτρων και 60 εκατοστών.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων. Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν τα ανωτέρω δενδρύλλια.

Κατασχέθηκαν 24 δενδρύλλια κάνναβης σε χωριό της Ορεστιάδας

Συνελήφθη σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, 80χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι εντόπισαν στον αύλειο χώρο της οικίας του, είκοσι τέσσερα (24) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,5 έως 3 μέτρων.

Σε έρευνα που ακολούθησε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο εσωτερικό της οικίας, βρέθηκαν μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 36,1 γραμμαρίων, σπόροι κάνναβης και 1 λάστιχο ποτίσματος.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης, η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, οι σπόροι κάνναβης και το λάστιχο ποτίσματος.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο