130 νέες θέσεις στάθμευσης δικύκλων στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Πριν λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης 

της Κικής Ηπειρώτου

Απόφαση δημιουργίας 130 νέων θέσεων για δίκυκλα, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση. Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Θόδωρος Βουρδόλης.

Όπως τόνισε, με την απόφαση αυτή, ο Δήμος στοχεύει στο νοικοκύρεμα του κέντρου και στην εξάλειψη φαινομένων άναρχης στάθμευσης από δίκυκλα, σε σημεία μεταξύ αυτοκινήτων. Εκτίμησε ακόμα πως με τον τρόπο αυτό, δεν θα υπάρξει μείωση θέσεων για αυτοκίνητα, αφού η οριοθέτηση των νέων θέσεων και η συγκέντρωση δικύκλων σε συγκεκριμένα σημεία θα αποδώσουν στα αυτοκίνητα κάποιες θέσεις που τώρα καταλαμβάνονται από μηχανάκια.

Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο η απόφαση αυτή θα βελτιώσει την κατάσταση, τονίζοντας πως θα χαθούν κι άλλες θέσεις για αυτοκίνητα. Υπέρ τάχθηκε ο επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα για μια νέα πορεία” Δημήτρης Λαζόπουλος, ενώ και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκος Αραμπατζής, ως δικυκλιστής όπως είπε, εκτίμησε πως η οριοθέτηση και η τάξη δημιουργεί συνείδηση και παιδεία και στους δικυκλιστές να μην σταθμεύουν οπουδήποτε.

Οι 130 νέες θέσεις θα δημιουργηθούν και θα διαμοιραστούν ως εξής :

-Παλαιολόγου, πριν την 14ης Μαΐου και πριν την Κομνηνών

-Αίνου πριν την Καβυρη και πριν την 14ης Μαΐου

-Βισβιζη πριν την Καβυρη

-Βενιζέλου μεταξύ 14ης και Καβυρη

-Ανατολικής Θράκης πριν την 14ης

-Φυλής πριν την Καβύρη

-Ψαρών μεταξύ Δικαστηρίων και Β. Αλεξάνδρου

-και στις οδούς Μεσολογγίου, Ρήγα Φεραίου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο