Ένα ελικόπτερο τύπου Kamov ενισχύει τις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης της Αλεξανδρούπολης

Τη συνδρομή ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου τύπου Kamov, στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών, έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, πύραρχος, Κώστας Κούκουρας, το ελικόπτερο ρωσικής κατασκευής, «Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και της Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος τοποθετείται από σήμερα στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», το οποίο θα συμβάλλει τα μέγιστα στις επιχειρήσεις των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων στις κατασβέσεις των δασικών πυρκαγιών».

Ο κ. Κούκουρας σημείωσε πως το Kamov θα παραμείνει στο «Δημόκριτος», καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, διευκρινίζοντας πως έχοντας ως βάση τον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης, το ελικόπτερο θα συνδράμει στην αεροπυρόσβεση, όπου και όποτε απαιτηθεί.

Σύμφωνα με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, «Φέτος επιχειρούν για πρώτη φορά 13 έναντι των 10 ελικοπτερωντων. Θα επιχειρεί τη σωστή περίοδο με σωστό προγραμματισμό κ όχι σε άσχετο χρόνο αλλά και σεβόμενοι τα χρήματα του ελληνικού λαού όταν οι επιχειρησιακοί παράγοντες της πυροσβεστικής το αποφάσισαν. Η διαφορά φέτος είναι οτι έχουμε και 3 ελικόπτερα στα νησιά του βορ Αιγαιου και τον στόλο των καναντερ με ανακατασκευασμένες μηχανές και όχι παροπλισμένα και κουφάρια όπως τα είχαν καταντήσει πριν. Επίσης φέτος έχουμε πυροσβέστες με καινούργιες φόρμες και αρβυλα και επίδομα παραμεθόριου που το ζητούσαν και δεν τους το έδιναν επι 30 χρόνια. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι Βουλευτές,και τα αρμόδια Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος αποδεικνύουν εμπράκτως για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον τους για τον Έβρο και την προστασία του Νομού, εφαρμόζοντας μέσω συνεργασίας, διαφορετική πολιτική και προγραμματισμό στο πεδίο της πολιτικής προστασίας.».

«Με το πυροσβεστικό ελικοπτερο που προσγειώθηκε πριν λίγες ώρες στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, ενισχύεται από αύριο στον τομέα της αεροπυροσβεσης, η Πυροσβεστική υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας μας. Ευχή όλων να έχουμε ήρεμη και χωρίς απρόοπτα αντιπυρική περίοδο» δήλωσε ο Αντιπεριφερειαρχης Έβρου Δημ. Πέτροβιτς.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του