efhmerida1

Όλα έτοιμα για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς στον Έβρο

Κάλεσμα προς τους πολίτες να ψηφίσουν νέο πρόεδρο αυτή την Κυριακή. 13 κάλπες θα στηθούν σε όλο το νομό. Αυστηρή, αντικειμενική και πλήρως αδιάβλητη η διαδικασία για τον νέο πρόεδρο του φορέα.

Ανοιχτό  κάλεσμα προς όλους τους πολίτες που δεν «βολεύονται ούτε με τον εθνολαϊκισμό και τα παραμύθια του Τσίπρα αλλά ούτε με τη νεοφιλελεύθερη δεξιά του Μητσοτάκη» απηύθυναν τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τον Έβρο, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι 13 κάλπες που θα στηθούν τις επόμενες δύο Κυριακές από άκρη εις άκρη, σε όλο το νομό για την ανάδειξη του επικεφαλής για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στελέχη που από το καλοκαίρι του 2015 συμμετέχουν στη μακρά και δύσκολη διαδικασία οργάνωσης των εκλογών για το νέο φορέα, έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες και παρουσίασαν τους στόχους και τις προσδοκίες της παράταξης τόσο για τη συμμετοχή και την προσέλευση, όσο και για την επόμενη ημέρα.

Ο συντονιστής της ΔΗΜΑΡ στον Έβρο και μέλος του συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Στέλιος Παναγούτσος, εξέφρασε τη  μεγάλη ικανοποίηση και χαρά όλων όσοι προσπάθησαν εδώ και πολλούς μήνες για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, λίγα μόνο 24ωρα πριν την εκλογή προέδρου στο νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που στόχος είναι να στηριχθεί από όλους τους πολίτες που βρίσκονται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. «Ο νέος αυτός φορέας αφορά όλους τους πολίτες που δεν τους εκφράζει ούτε η αριστερά του Τσίπρα με τον εθνολαϊκισμό και τα παραμύθια, αλλά ούτε και η νεοφιλελεύθερη δεξιά του Μητσοτάκη. Κάνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες που έχουν άποψη για τα πολιτικά πράγματα του τόπου και δεν βολεύονται με τα υπάρχοντα κόμματα να έρθουν κοντά μας για να φέρουμε και πάλι την ελπίδα στη χώρα».

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Φωτιάδης, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλιβιζάτου στον Έβρο, υπογράμμισε πως όλα είναι έτοιμα για τη διαδικασία της Κυριακής. Στην τελευταία τεχνική δοκιμή που έγινε την Κυριακή για την περιφέρεια ΑΜΘ, όλα κύλησαν ομαλά και κατεγράφησαν τα λιγότερα, μικρά ωστόσο, προβλήματα σε σύγκριση με άλλες περιοχές.

«Καλούμε όλο τον λαό του Έβρου να δώσει το παρόν», ανέφερε ο κ. Φωτιάδης ενώ ερωτηθείς από τη ΓΝΩΜΗ για τις προσδοκίες αναφορικά με τη συμμετοχή στο νομό, σημείωσε πως αναμένεται πως θα υπάρξει προσέλευση, αφού τα μηνύματα από τον κόσμο είναι ιδιαίτερα θετικά, ενώ για τον αριθμό των ψηφοφόρων εξέφρασε την προσωπική του άποψη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν είμαστε στις 2.000 συμμετοχές θα μιλάμε για επιτυχία, αν είμαστε στις 3.000 θα μιλάμε για θρίαμβο», τονίζοντας πως «η μεγάλη προσέλευση είναι προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος στην Κεντροαριστερά».

Κάνοντας αυτοκριτική, ο κ. Φωτιάδης επισήμανε πως το  κάλεσμα αφορά και όσους προδόθηκαν από λάθη και παραλείψεις του κόμματος, το οποίο πλήρωσε το τίμημα, όπως είπε, ωστόσο είναι ο πολιτικός φορέας που έφερε ό,τι πιο δημοκρατικό και φιλολαϊκό στη χώρα.

Για τη διαδικασία σημείωσε πως η επιτροπή Αλιβιζάτου εγγυάται το απολύτως αντικειμενικό και αδιάβλητο των εκλογών, ενώ, ενδεικτικό της σοβαρότητας της διαδικασίας είναι ότι για πρώτη φορά αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα θα είναι δικηγόροι.

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την ανάδειξη του  ηγέτη της Κεντροαριστεράς, στόχος είναι να δοθεί μία νέα ώθηση στο χώρο που με την ψήφο των πολιτών θα διεκδικήσει τη 2η θέση στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

Χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδικασία

-Οι κάλπες θα είναι ανοικτές από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ

-Οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίζουν μόνο με την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους

-Για να ψηφίσει κανείς θα πρέπει να καταβάλει το αντίτιμο των 3 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων της διαδικασίας

-Ακολούθως, θα υποβάλλουν είτε μία δήλωση ότι επιθυμούν απλώς να ψηφίσουν, δίχως να είναι μέλη ή μία δήλωση εγγραφής ως μέλη του νέου φορέα

-Στο νομό θα υπάρχουν συνολικά 13 κάλπες, 4 σε Αλεξανδρούπολη και 2 στην Ορεστιάδα και από μία σε: Σαμοθράκη, Δίκαια, Διδυμότειχο, Μεταξάδες, Τυχερό, Σουφλί, Φέρες.

-Αν δεν ψηφίσει κάποιος την πρώτη Κυριακή δεν μπορεί να ψηφίσει τη δεύτερη

-Μπορεί κάποιος να ψηφίσει στον τόπο που θα βρίσκεται τις Κυριακές των εκλογών κι ας είναι εγγεγραμμένος σε άλλο δημοτολόγιο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr