efhmerida1

Χωρίς προεδρείο και συνεδριάσεις το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Στον «πάγο» το κορυφαίο όργανο του Δήμου, μέχρι να αποφανθεί η αποκεντρωμένη για την ένσταση Μιχαηλίδη.

Επιστολή μομφής του Κ. Γκοτσίδη κατά του επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ», με αποδέκτες του 4 επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Χωρίς προεδρείο και χωρίς συνεδριάσεις μένει το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, για άγνωστο χρονικό διάστημα. Αιτία, η ένσταση που κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Παύλος  Μιχαηλίδης, σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου, για την εκλογή του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως είχε γράψει η «ΓΝΩΜΗ», στο κείμενο της ένστασης, ο κ. Μιχαηλίδης υποστήριζε πως «δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την ανάδειξη του Προέδρου από την πλειοψηφούσα παράταξη και αυτό γιατί ενώ κλήθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας να ψηφίσουν για ανάδειξη ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ προέδρου του Δ.Σ., εν συνεχεία και αφού είχαν ήδη ψηφίσει, θεωρήθηκε ότι η διαδικασία έγινε εκ του περισσού, αφού ο υποψήφιος ήταν μόνο ένας. Κατόπιν τούτου, χωρίς να αδειάσουν την κάλπη, στην οποία περιέχονταν τα ψηφοδέλτια των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας για την ανάδειξη ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ προέδρου Δ.Σ., κλήθηκαν να ψηφίσουν στην ίδια κάλπη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας για την ανάδειξη Προέδρου του Δ.Σ. Αποτέλεσμα αυτής της εσφαλμένης διαδικασίας ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας να εκφράσουν την βούλησή τους μόνο για την ανάδειξη ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Προέδρου του Δ.Σ. και παρά το Νόμο αυτή η βούληση να θεωρηθεί ότι ταυτίζεται και αντιστοιχεί με την ανάδειξη Προέδρου Δ.Σ.».

Το απόγευμα της Παρασκευής, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν συζητήθηκε κανένα θέμα, πέρα από την ένσταση Μιχαηλίδη και τις επιπτώσεις της στη λειτουργία του Δήμου. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης σημείωσε πως «το θέμα δεν είναι αν η διαδικασία ήταν νόμιμη, αλλά το ότι έρχονται καινούρια ήθη και έθιμα σε αυτό τον ιερό ναό, όπου η ουσία έχει πάει στην άκρη», ενώ για τον κ. Μιχαηλίδη είπε, χωρίς να αναφέρει το όνομά του, πως έχει «έναν και μοναδικό στόχο και γι’ αυτό τον καταγγέλλω σε όλο το λαό του δήμου. Είναι ο άνθρωπος της αναμπουμπούλας, που δεν θέλει να λειτουργήσει το δημοτικό συμβούλιο, θέλει ο δήμος να πάει χάλια, χωρίς να αντιλαμβάνεται πως αν συμβούν αυτά και ο ίδιος ο δήμος θα πάει χάλια».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχαηλίδης, αφού ανέφερε πως μετά από επικοινωνία του με τον απόντα από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε Τώρα» Νίκο Τζανίδη, του επιβεβαίωσε ότι όντως υπήρξε παρατυπία κατά τη διαδικασία, σημείωσε πως η παράταξη «ΑΝΑΣΑ» έκρινε πολιτικά ορθό και σκόπιμο, έχοντας κάθε νόμιμο συμφέρον, να καταθέσει την ένσταση, τονίζοντας πως η υπόθεση είναι πλέον στην κρίση της Αποκεντρωμένης.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση όλων των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας αρχικά και των υπολοίπων στη συνέχεια, σε κλίμα έντασης.

Χρονικά, δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά, πότε θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια για το δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας του Έβρου, το οποίο δεν μπορεί να συνεδριάσει μέχρι να βγει η απόφαση της Αποκεντρωμένης, αφού αν ακυρωθεί τελικώς η απόφαση εκλογής του προεδρείου, όποιες αποφάσεις κι αν είχε πάρει ως τότε, θα ακυρώνονταν κι εκείνες.

Η επιστολή Γκοτσίδη προς αρχηγούς παρατάξεων

Το πρωί του Σαββάτου ο υπό αίρεση πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Γκοτσίδης απέστειλε επιστολή μομφής κατά του κ. Μιχαηλίδη προς τους επικεφαλής των παρατάξεων κκ Φωτιάδη, Δευτεραίο, Τζανίδη και Βεγλεκτσή. Ο κ. Γκοτσίδης σημειώνει πως  ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» «έχει καταστεί συνώνυμο της παραπληροφόρησης και βασική τροχοπέδη στην ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου». Παράλληλα, σχολιάζει, παραθέτοντας το βιογραφικό του, τις αναφορές Μιχαηλίδη για «απειρία και μη επιστημονική επάρκεια» του ιδίου.

Η επιστολή αναλυτικά:

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Όπως θα έχετε κι εσείς διαπιστώσει ήδη από την αρχή της τρέχουσας θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ κος Παύλος Μιχαηλίδης, έχει εισάγει νέα ήθη στον κώδικα συμπεριφοράς του δημοτικού συμβούλου εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δια του ψευδούς και συκοφαντικού του λόγου, ο δημοτικός αυτός σύμβουλος περιφερόμενος καθημερινά σε όποιο ΜΜΕ του δίνει βήμα καθώς και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει καταστεί συνώνυμο της παραπληροφόρησης και βασική τροχοπέδη στην ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Πολλές φορές μάλιστα υπερβαίνοντας τα «εσκαμμένα», αποδεικνύει ότι ακόμη και μετά από 2,5 και πλέον έτη συμμετοχής του στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν διαθέτει συναίσθηση της σοβαρότητας και υπευθυνότητας που απαιτεί η ιδιαίτερα τιμητική θέση του δημοτικού συμβούλου, αλλά ούτε και πολιτική ευπρέπεια.

Έτσι λοιπόν, μετά την τοποθέτηση των νέων προσώπων στην νέα δημοτική αρχή και αμέσως μετά την εκλογή του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, το ίδιο κιόλας βράδυ, προέβη εκ νέου και για πολλοστή φορά, στην έκδοση και δημοσίευση ενός ακόμη ψευδούς και συκοφαντικού δελτίου τύπου στο οποίο εκτός των άλλων φαιδρών αναφέρεται: «…η επιλογή του άπειρου και χωρίς καμία επιστημονική επάρκεια κ. Γκοτσίδη, ο οποίος με απόφαση του κ. Λαμπάκη, αντικατέστησε στην θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τον Θεόδωρο Αγγλιά!!!»

Κατ’ αρχήν επισημαίνω ότι πουθενά δεν αναφέρεται ως τυπικό προσόν για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η εμπειρία και η επιστημονική επάρκεια. Άλλωστε, ο Πρόεδρος εκλέγεται και δεν τοποθετείται.

Εν συνεχεία σας αναφέρω ότι ο υπογράφων την παρούσα και νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι κάτοχος των παρακάτω τίτλων σπουδών: Πτυχίου ΤΕΦΑΑ του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, Οικονομικών του Παν/μίου Βελιγραδίου Σερβίας, Τίτλου Εξειδίκευσης στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, Νομικής του Παν/μίου Βελιγραδίου Σερβίας, ισότιμου και αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ μετά από εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Παν/μίου Θράκης. Θυμίζω επίσης, ότι ο υπογράφων διετέλεσε επί 5 μήνες Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην αρχή της τρέχουσας δημοτικής θητείας. Αυτά όσον αφορά την επιστημονική μου επάρκεια και την εμπειρία – απειρία μου, εκτός εάν ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος δεν κατανοεί επαρκώς την ελληνική και εννοεί κάτι διαφορετικό με τις λέξεις «επιστημονική επάρκεια» και «εμπειρία».

(Αναφορικά με τα λοιπά στοιχεία μου και την εργασιακή μου εμπειρία, το βιογραφικό μου σημείωμα είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο και προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο).

Σας παραθέτω τα άνωθι, ως απόδειξη του ποινικού και πειθαρχικού παραπτώματος στο οποίο υπέπεσε ο περί ου, για πολλοστή φορά, και σας ζητώ να τοποθετηθείτε σχετικά εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τονίζω δε και υπογραμμίζω, ότι η εκφορά του αυτή δεν πλήττει μόνον εμένα ως πρόσωπο, αλλά κυρίως τον ίδιο το θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος δεν είναι Πρόεδρος της πλειοψηφούσας παράταξης αλλά όλων των δημοτικών παρατάξεων.

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr