Χρηστίδης: «Η ανατροπή όλων αυτών που έσπειραν ψέματα, η μόνη επιλογή για τους Έλληνες»

Της Κικής Ηπειρώτου

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής από την Αθήνα, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο τύπου του φορέα Παύλο Χρηστίδη και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θόδωρο Μαργαρίτη, βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή την ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ, με τη συμμετοχή μελών και φίλων του φορέα, οι οποίοι είχαν να προσφέρουν στην ανοιχτή συζήτηση για το πώς η χώρα μπορεί να βγει με ασφάλεια από την κρίση.

Ο κ. Χρηστίδης εξέφρασε τη μεγάλη χαρά και τιμή του, που βρέθηκε ξανά στην Αλεξανδρούπολη, με άλλη ιδιότητα, αυτή τη φορά, ως εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, μετά τα φοιτητικά του χρόνια στην Κομοτηνή.

«Όπου έχουμε πάει στην Ελλάδα νιώθουμε την ανάγκη των πολιτών για απαλλαγή από αυτή την κυβέρνηση, η οποία, κάθε μέρα, χωρίς καμία απολύτως διαπραγμάτευση, παραχωρεί πολύ κρίσιμα δικαιώματα, δυνατότητες των Ελλήνων για το σήμερα και το αύριο. Επομένως, έχει έρθει η ώρα για ένα νέο σχέδιο, μια προσπάθεια την οποία κάνουμε με πολύ συγκεκριμένη μεθοδολογία, εδώ και πολλούς μήνες . Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι πολύ γρήγορα θα έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί και σε επίπεδο κοινωνίας, και φυσικά επειδή οι βουλευτικές εκλογές πλησιάζουν και σε επίπεδο βουλής».

Σχολιάζοντας το Σκοπιανό, σημείωσε πως κύρια επιδίωξη του Κινήματος Αλλαγής, είναι η συμφωνία αυτή να διασφάλιζε πλήρως την ειρηνική συμβίωση, τόσο σήμερα, όσο και αύριο. «Αυτό, κατά την άποψή μας, δεν διασφαλίζεται στο 100%». Παράλληλα, χαρακτήρισε την όλη υπόθεση ως αντιπερισπασμό που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεχάσει ο Έλληνας τι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στη Βουλή, πριν λίγες μέρες.

«Πρόκειται για τη συνέχεια μιας σειράς μέτρων, που αποτελούν γκιλοτίνα, διαλύουν τη μεσαία τάξη και προστατεύουν τους πλουσιότερους… Μόνο μια επιλογή έχουν οι Έλληνες πολίτες: Να ανατρέψουν αυτούς που έσπειραν ψέματα για να πάρουν την εξουσία, και τελικά έκαναν ακριβώς τα αντίθετα: Γέμισαν τη χώρα με διόδια, διατήρησαν και αύξησαν τον ΕΝΦΙΑ, αύξησαν τη φορολογία, μείωσαν τις συντάξεις. Κι όλα αυτά, είναι αποτέλεσμα της κάκιστης διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα».

Από την πλευρά του, ο κ. Μαργαρίτης, σημείωσε πως «ο μύθος για την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια δεν μπορεί να συγκαλύψει τα πραγματικά προβλήματα που έχουν οι Έλληνες πολίτες. Ήδη, το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε συγκροτεί ένα οιωνεί 4ο μνημόνιο, και εκφράζει στην πράξη, το διαζύγιο της κυβέρνησης από τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Με βάση το πολυνομοσχέδιο ένας άνθρωπος που παίρνει 450 ευρώ το μήνα, από το 2019 θα φορολογείται. Δύο συντάξεις το χρόνο θα φεύγουν για να πηγαίνουν στα δημόσια ταμεία από τους ήδη επιβαρυμένους συνταξιούχους… Στη συνέχεια, η χώρα μπαίνει σε μεταμνημονιακή εποπτεία, δέσμια των μνημονιακών πολιτικών», επισήμανε ο κ. Μαργαρίτης, σημειώνοντας πως είναι ανάγκη να μπει στην ημερήσια διάταξη των πολιτών το αίτημα αλλαγής των συσχετισμών.

«Πρέπει, όποτε γίνουν εκλογές, να ηττηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να μην ενισχυθεί η Νέα Δημοκρατία και να είναι ισχυρή η κεντροαριστερά, με το Κίνημα Αλλαγής, ώστε να έχει το πλεονέκτημα, εφόσον πάμε σε διερευνητικές εντολές κι αν είμαστε 3οι , να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα σε προοδευτική κατεύθυνση, το οποίο στην καρδιά του θα έχει την εθνική συνεννόηση. Η εθνική συνεννόηση αποτελεί το μοναδικό μηχανισμό με τον οποίο η χώρα μπορεί να διαπραγματευτεί με τους δανειστές την άρνηση μνημονιακών δεσμεύσεων, οι οποίες είναι παρούσες και θα δημιουργήσουν και νέα προβλήματα στον ελληνικό λαό».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του