«Φρένο» στα σχέδια της «Όλυμπος» για τον ζεόλιθο του Έβρου

Άδεια εκμετάλλευσης λατομείου ζεόλιθου στην περιοχή «Κόκκαλο» Πετρωτών Έβρου εξασφάλισε από το υπουργείο Περιβάλλοντος η εταιρεία Όλυμπος, η οποία φιλοδοξεί να ξεκινήσει τις εργασίες διάνοιξης του λατομείου, μέσα στον Απρίλιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία λαϊκής βάσης, που ιδρύθηκε από Εβρίτες με στόχο την εξόρυξη και εκμετάλλευση του ορυκτού από την τοπική κοινωνία, προτίθεται να καταθέσει προσφυγή.

Η εν λόγω άδεια αφορά μία έκταση 83,4 χιλιάδων στρεμμάτων και είναι η πρώτη άδεια για εξόρυξη και εκμετάλλευση του ζεόλιθου που χορηγεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του capital.gr, εάν δεν εμφανιστούν στον ορίζοντα πιθανά προσκόμματα, όπως προσφυγές σε διοικητικά δικαστήρια, τότε τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν οι εκχερσώσεις με στόχο τη διάνοιξη του λατομείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, «τη διάνοιξη του ορυχείου θα διαδεχτεί η σταδιακή διάθεση στην εγχώρια αγορά του ζεόλιθου, με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει τη δημιουργία μονάδας παραγωγής στα Πετρωτά σε μία περίπου διετία από την έναρξη της εξορυκτικής διαδικασίας. Αυτή τη στιγμή, ο ζεόλιθος εισάγεται σε τιμή, ανά τόνο, της τάξης των 300 ευρώ. Όπως αναφέρουν στο Capital.gr από την εταιρεία Όλυμπος, ο “made in Greece” ζεόλιθος θα διατίθεται στην ελληνική αγορά σε πολύ χαμηλότερη τιμή».

Ετοιμάζει προσφυγή ο «Λιθοξόος»

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την αδειοδότηση της «Όλυμπος», η εταιρεία που δημιούργησαν Εβρίτες, με τη συμμετοχή μάλιστα ομογενών που ζουν στη Γερμανία, με τον διακριτικό τίτλο «Λιθοξόος» ξεκίνησε τις διαδικασίες για την κατάθεση προσφυγής κατά της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΓΝΩΜΗΣ», μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του