«Φουλ οι μηχανές» του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη υποψηφίων σε Δήμους της ΑΜΘ

Εντείνονται οι διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ για την παροχή στήριξης σε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, βρέθηκε την Τρίτη στην Αλεξανδρούπολη ο πρώην υπουργός και υπεύθυνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος συμμετείχε σε συζήτηση που είχαν μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη, με κύριο θέμα τον υποψήφιο που θα στηρίξει το κόμμα στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Μιλώντας για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Αλεξιάδης, με δηλώσεις του στην εκπομπή του Δέλτα FM «Οι Απέναντι», ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η λογική των «χρισμάτων» και των κομματικών υποψηφιοτήτων, αλλά η επίτευξη ευρύτερων συνεργασιών με προσωπικότητες που μπορούν να βοηθήσουν στο επιχειρούμενο ‘άνοιγμα’ σε επίπεδο κοινωνίας, αφήνοντας έξω από αυτό το πλαίσιο, όπως ξεκαθάρισε, υποψήφιους από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής.

«Οι επαφές και οι συζητήσεις βρίσκονται σε ένα πολύ καλό στάδιο. Αρχικά, συζητάμε σε τοπικό επίπεδο και στη συνέχεια, επειδή είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα, όπως ορίζει και η απόφαση της κεντρικής μας επιτροπής, ειδικά σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών, θα υπάρξει συζήτηση και λήψη απόφασης και σε επίπεδο κεντρικό. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πάμε να βρούμεκομματικές υποψηφιότητες. Εμείς στοχεύουμε σε ένα ευρύτερομέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Θέλουμε, σε αυτή την ταλαιπωρημένη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την έννοια όσων άσκησαν διοίκηση και όσων άφησαν πίσω τους, να δημιουργήσουμε νέες καταστάσεις που θα αξιοποιήσουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής. Όσοι άσκησαν διοίκηση σε δήμους και περιφέρεια, θα πρέπει  να κάνουν ‘έναν απολογισμό και να πουν γιατί παρά τις μεγάλες δυνατότητες, έφεραν την περιοχή στην κατάσταση αυτή».

Για το Δήμο Αλεξανδρούπολης και τους στόχους

Ερωτηθείς για το εάν η υποψηφιότητα του Δημήτρη Λαζόπουλου στο Δήμο Αλεξανδρούπολης είναι μία περίπτωση που θα μπορούσε να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «δεν μπαίνουμε σε ονοματολογία, καθώς αυτά θα αξιολογηθούν από τις τοπικέςοργανώσεις και σε κεντρικόεπίπεδο. Εμείς συζητάμε σε ένα ευρύτερο πεδίοπροσωπικοτήτων, που έχουν ένα πολιτικό και κοινωνικό όραμα που χρειάζεται η κοινωνία και ο  πολίτης, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε, άλλωστε, τη λογική του κομματικού οφέλους στο ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, σημείωσε πως στόχος για το κόμμα είναι να στηρίξει σε κάθε Δήμο του Έβρου υποψηφιότητες που συγκεντρώνουν αυτά τα χαρακτηριστικά, παραδεχόμενος παράλληλα πως έχει υπάρξει καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων. Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως οι επίσημες ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν πολύ.

Η Περιφέρεια και η υποψηφιότητα Κατσιμίγα

Τέλος, αναφορικά με την περιφέρεια ΑΜΘ και την υποψηφιότητα του Κώστα Κατσιμίγα, υπογράμμισε πως είναι μία περίπτωση ανθρώπου με γνώσεις και βαθιές ρίζες στην περιοχή, αλλά και με πολλές ικανότητες και εμπειρία, που εκτίμησε πως θα δώσει τηδυνατότητα να υπάρξει ημέγιστηδυνατή συσπείρωση για την επόμενημέρα. Άσκησε ακόμη κριτική στη σημερινή διοίκηση της περιφέρειας, λέγοντας πως «δεν έχει πείσει ούτε τους αντιπεριφερειάρχες της, που συμμετείχαν σε αυτή,ούτε καν ταστελέχη της ΝΔ που στήριξαν τη σημερινήδιοίκηση,  γι’αυτό και  έχουμε ψηφοδέλτια από αυτό το χώρο».

Κ.Η. – Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο