room-to-grow-bnner

«Φθινοπωρινή» Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης με υπέροχες εκπλήξεις

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης αρχίζει το πρόγραμμα των προβολών της χειμερινής περιόδου 2019-20. Στο πρόγραμμα προβολών που θα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης, περιλαμβάνονται κινηματογραφικές ταινίες, που θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα (ώρα 20:15)  και κάθε Τρίτη (ώρα 21:30) .

Επιπλέον, η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης συνεχίζει  και για τη φετινή χειμερινή περίοδο τη συνεργασία της με τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, στο πλαίσιο της οποίας θα προβληθούν στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης εννέα παραστάσεις σε απευθείας μετάδοση από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.

Επιπλέον, διευρύνοντας τη συνεργασία της με τον ίδιο όμιλο η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης θα προβάλλει στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης θεατρικές παραστάσεις από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στο πλαίσιο του προγράμματος “National Theater Live”. Το πρόγραμμα αυτό που ξεκίνησε πειραματικά το 2009, φθάνει πλέον σε πάνω από 2.000 αίθουσες παγκοσμίως, δίνοντας τη δυνατότητα στους φανατικούς θεατές του σε όλο τον κόσμο να απολαύσουν, από την αίθουσα του κοντινότερου κινηματογράφου τους, τις στιγμές θεατρικού μεγαλείου που δημιουργεί αυτός ο εμβληματικός θεατρικός οργανισμός σε προβολές υψηλής ευκρίνειας HD.  Οι παραστάσεις που ξεχώρισαν τα τελευταία δέκα  χρόνια στα θέατρα του West End του Λονδίνου θα προβληθούν μαγνητοσκοπημένες στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης με ελληνικούς υπότιτλους. Η πρώτη θεατρική προβολή θα γίνει την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019.

Η ταινία

Οι κινηματογραφικές προβολές της Λέσχης ξεκινούν σήμερα Δευτέρα στις 20.15μμ και συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 21:30 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Η ταινία που θα προβληθεί έχει τον τίτλο: “Οι Στάχτες μιας αγάπης” του Ζία Ζανγκέ

Κίνα, Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 147΄. Διανομή: AMA FILMS.

Από το βραβευμένο στη Βενετία «Platform» (2000), το οποίο τον έκανε παγκόσμια γνωστό, ο Ζία Ζανγκέ (Χρυσό Λιοντάρι για τις «Ακίνητες Ζωές») κινηματογραφεί ανθρώπινες σχέσεις που προσπαθούν να αντισταθούν στο πέρασμα του χρόνου και στους –καπιταλιστικούς– πειρασμούς των νέων καιρών, σε μια παράλληλη πορεία με εκείνη της ίδιας της χώρας του, η οποία δυτικοποιείται ξέφρενα, ανεπιστρεπτί και με ακριβό τίμημα.
Όπως και στο «Πέρα Από τα Βουνά» (2015), λοιπόν, έτσι και η τελευταία του ταινία καλύπτει μια χρονική περίοδο που ξεκινάει από την αλλαγή της χιλιετίας και φτάνει στο σήμερα. Η εικόνα μιας Κίνας που μεταμορφώνεται, χωρίς κανείς να ξέρει το τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει, αναδεικνύεται εδώ μέσα από μια ερωτική ιστορία, του μικρομαφιόζου Μπιν και της φιλενάδας του Κιάο, η οποία έχει ως χώρο εξέλιξης τον υπόκοσμο του «Τζιάν­γκου», των καινούργιων δηλαδή συμμοριών που ­αυτο-οργανώνονται και ξεφυτρώνουν διαρκώς κατά μήκος της χώρας.

Ο Ζανγκέ ξεκινά χρησιμοποιώντας οπτικό υλικό και τους χαρακτήρες από τις «Άγνωστες Απολαύσεις» (2002) και προχωρά στην τακτοποιημένη καθημερινότητα των Μπιν και Κιάο, η οποία αλλάζει άρδην όταν ο πρώτος δέχεται δολοφονική επίθεση από μια αντίπαλη συμμορία και σώζεται χάρη στη γενναία επέμβαση της συντρόφου του. Εκείνη παίρνει πάνω της την ευθύνη και καταδικάζεται σε πενταετή φυλάκιση για παράνομη οπλοχρησία, ενώ όταν αποφυλακιστεί, τίποτα γύρω της δεν είναι πλέον το ίδιο. Η πόλη της έχει εκμοντερνιστεί, οι Τζιάνγκου έχουν γίνει νόμιμοι επιχειρηματίες και ο πρώην σύντροφός της έχει ξαναφτιάξει τη ζωή του.

Ο Ζία Ζανγκέ κρύβει έντεχνα μέσα σε ένα ρεαλιστικό γκανγκ­στερικό δράμα μια πρωτότυπη ερωτική ιστορία κι έναν σύνθετο πολιτικοκοινωνικό στοχασμό. Εστιάζει μεθοδικά στον αγώνα των ηρώων του να παραμείνουν πιστοί στον εαυτό τους, ο οποίος παρασύρεται από ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, και θέτει διακριτικά τα εύστοχα ερωτήματά του. Είναι πικρός, συγκινητικός, απαισιόδοξος και τρυφερός, ενώ ένα περαστικό… UFO αποδεικνύει πως διαθέτει και αντισυμβατικό κινηματογραφικό χιούμορ.

Το θεατρικό έργο

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης και ώρα 19:45,θα έχουμε μια συγκινητική εμπειρία θεάτρου…
Ο Βασιλιάς Ληρ του Shakespeare, από το Duke of York’s Theatre του West End του Λονδίνου, σε μαγνητοσκόπηση με ελληνικούς υπότιτλους στην πόλη μας!
Η “ωραιότερη” ίσως ανθρώπινη τραγωδία που γράφτηκε ποτέ, και ερμηνεύθηκε αδιαμφισβήτητα με μοναδικό τρόπο από τον θρυλικό Ian McKellen!

Στη δύση του βίου τους, δύο πατέρες –ένας βασιλιάς και ένας αυλικός του– απορρίπτουν τα παιδιά τους, παρότι εκείνα τους αγαπάνε πραγματικά. Ανίκανοι να δουν την πραγματικότητα, ανοίγουν τους ασκούς της προδοσίας και των ανηλεών φιλοδοξιών. Οικογένειες σε μια λυσσώδη διαμάχη για την εξουσία, με πικρό τέλος. Το NT Live παρουσιάζει μια σύγχρονη εκδοχή του Βασιλιά Ληρ, όπου συνυπάρχουν η βία και η τρυφερότητα, η συγκίνηση και η φρίκη.
Το σαιξπηρικό αυτό δράμα, για ορισμένους η ωραιότερη τραγωδία που έχει γραφτεί, παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στη σκηνή του Duke of York’s Theatre, στο Chichester Festival Theatre 2017. Η sold-out παραγωγή, που κατέπληξε το κοινό και έλαβε κριτικές 5 αστέρων, κινηματογραφήθηκε κατά τις περιορισμένες παραστάσεις που δόθηκαν στο West End. Η σκηνοθεσία του Jonathan Munby αποδίδει ευφυέστατα με «εκλεπτυσμένο και παράλληλα ζωηρό τρόπο» (The Times) μια σύγχρονη, πρωτοποριακή αφήγηση του κλασικού σαιξπηρικού έργου. Τον Ληρ «ενσαρκώνει συγκινητικά» o Ian McKellen, ο υποβλητικός Γκάνταλφ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Σκηνοθεσία Jonathan Munby
Σκηνικά Paul Wills
Μουσική Ben Ringham, Max Ringham
Παίζουν οι:
Ian McKellen, Sinéad Cusack, Danny Webb, Kirsty Bushell, Claire Price, Anita-Joy Uwajeh, Lloyd Hutchinson, Luke Thompson, James Corrigan, Michael Matus, Anthony Howell, Daniel Rabin, Richard Clews, John Hastings, Caleb Roberts, Jake Mann, Scott Sparrow, James Millard, Johanne Murdock, Jessica Murrain, John Vernon

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 12€, 10€ (μειωμένο)
Προαγορά εισιτηρίων για 2 προβολές*: 18€, 15€ (μειωμένο)
Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, ώρα 19:45

NATIONAL THEATRE LIVE

SHAKESPEARE: ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΗΡ

Διοργάνωση: Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με Όμιλο ΑNTENNA

Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους
Διάρκεια: 220 λεπτά

 

Γιώργος Πανταζίδης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο