Υπό την «προστασία» Καμμένου οι καλύβες του Δέλτα

Tο ΥΕΘΑ θα πιστοποιεί εγγράφως την αναγκαιότητα ύπαρξης των καλυβών στην περιοχή, δεσμεύτηκε ο Υπουργός Άμυνας.

Ωστόσο διευκρίνισε πως προστασία υπάρχει μόνο για τις ήδη υπάρχουσες καλύβες: «Αν κάποιος πάει να χτίσει βίλα εκεί, θα το αντιμετωπίσουμε αλλιώς»

Σε καθεστώς προστασίας δεσμεύτηκε πως τίθενται πλέον οι καλύβες στο Δέλτα του Έβρου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή την άσκηση «Παρμενίων». Ο υπουργός σημείωσε πως θα υπάρξει ρύθμιση, ώστε οι ιδιοκτήτες των καλυβών να απαλλάσσονται από εξώδικα και άλλες δικαστικές περιπέτειες.

Το θέμα έθεσαν στον υπουργό ο αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης και ο πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αντώνης Βαμβακερός, όχι για πρώτη φορά, καθώς παρά τις παλαιότερες σχετικές δεσμεύσεις του υπουργού, πολλοί ιδιοκτήτες καλυβών συνεχίζουν να δέχονται εξώδικα για την κατεδάφιση των καλυβών τους.

καλύβες του Δέλτα

Σύμφωνα με το reportal.gr, ο κος Καμμένος παρείχε για άλλη μία φορά τη διαβεβαίωση ότι οι καλύβες του Δέλτα θα παραμείνουν ως έχουν και εφόσον τα εξώδικα συνεχίσουν να αποστέλλονται, θα υπάρξει ειδική μέριμνα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πιο συγκεκριμένα, το ΥΕΘΑ θα πιστοποιεί εγγράφως την αναγκαιότητα ύπαρξης των καλυβών στην περιοχή. Ωστόσο, διευκρινίστηκε πως το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει μόνο για τις υπάρχουσες καλύβες και πως αν τυχόν υπάρξει άλλου είδους οικοδομική δραστηριότητα στο Δέλτα, τότε θα εξετάζεται υπό διαφορετικό πρίσμα. Ο κος Καμμένος είπε χαρακτηριστικά: «Αν κάποιος πάει να χτίσει βίλα εκεί, θα το αντιμετωπίσουμε αλλιώς».

Ωστόσο, σύμφωνα με αγγελία που έχει δημοσιευθεί στο παρελθόν και υπενθυμίζει ο ιστότοπος dasarxeio.com, θα είχε ενδιαφέρον η απάντηση του κ. Καμμένου στο υποθετικό ερώτημα εάν τα «προωθημένα φυλάκια της Εθνοφυλακής» μπορούν να νοικιάζονται και για διανυκτερεύσεις…

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του