Υπογραφές για το έργο κατασκευής ΧΥΤΥ στην Αλεξανδρούπολη

Υπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη τον Πρόεδρο της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. και Δήμαρχο Δράμας, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον Διευθύνοντα Σύμβολα της αναδόχου εταιρίας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, κ. Διονύση Γεωργόπουλο η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) Ανατολικού Τομέα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης», αρχικού προϋπολογισμού 6.200.000€.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή μας, καθώς εξασφαλίζεται η υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων των σύμμεικτων απορριμμάτων, απαλλάσσοντας τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τους δημότες του από την ιδιαίτερα κοστοβόρα μεταφορά των απορριμμάτων σε όμορους Χ.Υ.Τ.Υ..

Λαμπάκης: «Στην Ελλάδα του τίποτα επιτυχία η υπογραφή σύμβασης σε 4 χρόνια»

Ιδιαίτερα καυστικός στις δηλώσεις του ήταν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης: «Σε αυτήν την Ελλάδα του τίποτα, με πολύ κόπο και προσπάθεια καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την διαγωνιστική διαδικασία γα να έχουμε σήμερα σύμβαση μετά από 4 χρόνια παρά 4 μήνες για το ΧΥΤΥ. Μόνο στην Ελλάδα του τίποτα μπορούν αυτά να συμβούν, αφού πρώτα έπρεπε να περάσουμε από όλες τις πόρτες των Αθηνών. Είναι ντροπή και το λέω σε αυτούς που λένε στους Δημάρχους γιατί χρειαστήκατε τοσο 5-6 χρόνια απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προχωρήσει ένα έργο, παρά τις μεγάλες προσπάθειες των ανθρώπων του Δήμου. Πρόκειται για ένα έργο 90 στρεμμάτων επί των οποίων θα γίνει μια επιφάνεια όπου ως χώρος ΧΥΤΥ θα δέχεται μετά από επεξεργασία τα υπολείμματα των απορριμμάτων. Δίπλα, υπάρχει πρόνοια για χώρο που έχουμε ήδη εξασφαλίσει με απαλλοτριώσεις για εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο