Υπεγράφη η σύμβαση για κατασκευή κτιρίων Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή ΚΕΓΕ

Υπεγράφη χθες από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της αναδόχου εταιρίας SOLIS A.E., κ. Χρήστο Καρκαντό η σύμβαση του έργου «Κατασκευή κτιρίων Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή ΚΕΓΕ του Δήμου Αλεξανδρούπολης» προϋπολογισμού 9.500.000 ευρώ.

Πρόκειται για δύο κτίρια επιφάνειας 6.385,82 μ2 έκαστο, ο αύλειος χώρος των οποίων θα περιλαμβάνει εκτός από τον χώρο συνάθροισης- αύλησης των μαθητών, γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο βόλεϊ. Κάθε κτίριο θα είναι 12θέσιο, ικανό να φιλοξενεί  360 μαθητές (σύμφωνα με το εγκεκριμένο Κτιριολογικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων). Στο νέο κτίριο του Γυμνασίου προβλέπεται να μεταστεγαστεί το 4ο Γυμνάσιο συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αποσυμφόρηση του 1ου και του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης ενώ στο κτίριο του Λυκείου θα μεταστεγαστεί το 2ο ΓΕΛ και θα διευκολύνει την αποσυμφόρηση του 3ου ΓΕΛ που έως σήμερα συστεγάζεται με το 2ο ΓΕΛ.

«Στόχος μετά τη κατασκευή του είναι η αποσυμφόρηση των τωρινών γυμνασίων και λυκείων. Θυμίζουμε ότι ανακοινώνουμε και την δημοπράτηση του λυκείου Φερών. Όλα αυτά μνας λύνουν τα χέρια ε ότι αφορά τη σχολική στέγη. Με την κατασκευή των σχολικών κτιρίων στο ΚΕΓΕ, με την μικρή περιφερειακή, με τη σύνδεσή της με την μεγάλη περιφερειακή, με το πάρκο Αλτιναλμάζη με το αθλητικό μπαλόνι και το νέο κλειστό η ανατολική Αλεξανδρούπολη γίνεται πόλος έλξης» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Λαμπάκης.

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της αναδόχου εταιρίας SOLIS A.E., κ. Χρήστο Καρκαντό η σύμβαση του έργου «Κατασκευή κτιρίων Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή ΚΕΓΕ

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο