Τσίπρας από Αλεξανδρούπολη: Ούτε ευρώ χαμένο για το λιμάνι – Στήριξη στους ακρίτες

Η περιφερειακή ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στη Θράκη βρίσκονται στο επίκεντρο της  περιοδείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας και Μακεδονίας Θράκης Κόλλια Τσαρουχά

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου γίνονται έργα αναβάθμισης, ενώ κατασκευάζεται και ο TAP και δημιουργείται πλωτή αποθήκη υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.

«Η Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει ένας ισχυρός διακομετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος, όχι μόνο για τη βόρεια Ελλάδα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή της βαλκανικής», τόνισε ο πρωθυπουργός .

«Ξεκινάω την περιοδεία μου στη Θράκη, από την Αλεξανδρούπολη, πρώτη πόλη της Ε.Ε. στα ανατολικά της σύνορα» είπε.

Τσίπρας Δούκας
Αναφερόμενος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι παρά την κρίση που διέρχεται η χώρα τα τελευταία χρόνια, ο λιμένας αναπτύσσεται με εξωστρέφεια, με το βλέμμα στραμμένο στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, στον Εύξεινο Πόντο και στην ανατολική Μεσόγειο.

«Παρά το γεγονός ότι η χώρα περνάει μία περιπέτεια τα τελευταία χρόνια το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης άντεξε», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κατάφερε να εξασφαλίσει «και το τελευταίο ευρώ» από τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι λειτουργούμε με σχεδιασμό, με σχέδιο, με όραμα και με επιμονή. Και δεν θα κουραστούμε, θα εργαστούμε αδιάκοπα και η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά, ώστε αυτό το μεγάλο όραμα για τη Θράκη και την Αλεξανδρούπολη πολύ σύντομα να γίνει πράξει. Και αυτά τα έργα, τα σημαντικά έργα, θα δώσουν μια άλλη πνοή στην πόλη σας, στο νομό και στην ευρύτερη περιοχή».

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το εργοτάξιο κατασκευής του αγωγού TAP στην Αμφιτρήτη, ενώ κατόπιν, ο κος Τσίπρας μίλησε  στη Φιλλύρα της Ροδόπης, όπου τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει βήμα βήμα τις παθογένειες του παρελθόντος, και να εξασφαλίσει ισονομία για τους κατοίκους της Θράκης. «Θέλουμε να μικρύνουμε την απόσταση μεταξύ Αθήνας και Ροδόπης», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας

Τσίπρας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του