Το χάσαμε τελείως

Λίγο η ζέστη, λίγο ο ΕΝΦΙΑ… Ποσό θέλει ο άνθρωπος; Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με τον διάλογο ενός ιδιοκτήτη καντίνας με εφοριακούς κατά τη διάρκεια ελέγχου. Ο ιδιοκτήτης της καντίνας παραδέχεται ότι δεν κόβει αποδείξεις γιατί το κράτος και οι ίδιοι είναι «μηνυόμενοι» επειδή γιατί δεν παίρνουν τα 27 δισ. που προσφέρει ο Αρτέμις Σώρρας και τους απειλεί με μηνύσεις!!! «Θα φωνάξω την αστυνομία, να σας πάω στο αυτόφωρο. Ξέρω όλους του νόμους απ’ έξω παιδιά. Θα βρείτε μπελά», τους λέει μεταξύ άλλων. Καμία ελπίδα…
Κ.Η.

«Στάζουν τα φορτηγά καθαριότητας»

«Καλά κάνουν τη δουλειά τους τα φορτηγά συλλογής απορριμμάτων του Δήμου και μαζεύουν τα σκουπίδια. Αλλά θα πρέπει να προσεχθεί το γεγονός ότι τρέχουν υγρά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κηλίδες στο οδόστρωμα αλλά και δυσάρεστη οσμή. Ιδιαίτερα στην περιοχή της αγίου Δημητρίου, η κατάσταση είναι άσχημη». Το παράπονο αναγνώστη μας, που επικοινώνησε μαζί μας. Το θέτουμε υπόψη του υπεύθυνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ευελπιστώντας να βρεθεί λύση.
Γ.Π.

Διέσωσαν 6.500 μετανάστες σε μία ημέρα!

Περίπου 6.500 άνθρωποι διασώθηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης, στο πλαίσιο 40 διαφορετικών επιχειρήσεων διάσωσης, μέσα σε μόλις μία ημέρα. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα προχθές το βράδυ το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας προκαλούν συναγερμό, αποτυπώνοντας στην πράξη τον βαθμό στον οποίο έχουν αυξηθεί οι ροές στη μεσογειακή μεταναστευτική οδό μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου.
Υπολογίζονται συνολικά σε πάνω από 3.000 οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στην προσπάθεια να περάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία. Ηδη από τον Ιούνιο Ευρωπαίοι και Ιταλοί έχουν εντείνει τις προσπάθειες, με στόχο να ελέγξουν την κατάσταση στη Μεσόγειο. Οι ροές ωστόσο όχι απλώς παραμένουν αλλά και γιγαντώνονται.
Οσο για εκείνους που καταφέρνουν να φτάσουν ζωντανοί στο ιταλικό έδαφος, αυτοί είναι στην πλειονότητά τους οικονομικοί μετανάστες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής κυβέρνησης.
Γ.Π.

Η επιτομή της αδικίας

Το ποσό των 92.000 ευρώ (πέρσι ήταν 74.000!) καλούνται να καταβάλουν τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας» για την αποπληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ, κονδύλι το οποίο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωση, αντιστοιχεί «στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας», που καλύπτει ανάγκες 300 οικογενειών με 450 παιδιά και απασχολεί δέκα εργαζομένους. Σε δήλωσή του, ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης, Γιώργος Πρωτόπαπας, αναφέρει ότι «για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πλέον αδύναμων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλοντας παράλογη και βαριά φορολόγηση σε κοινωφελή ιδρύματα και σωματεία και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών προγραμμάτων τους που φροντίζουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες». Άλλωστε, το ποσό των 57.313,31 ευρώ καλείται να πληρώσει για ΕΝΦΙΑ και το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση. Κύριοι της κυβέρνησης, το ξέρουμε πως άλλοι επέβαλαν πρώτοι τον ΕΝΦΙΑ και μάλιστα σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εσείς πρέπει να συνεχίσετε με αυτή την παράλογη αδικία. Ώρα για πράξεις.
Κ.Η.

Σκά(ϊ)νε μαζοχιστικά

Μα τι έχουν πάθει οι Συριζαίοι με το ΣΚΑΪ, το μόνο πια κανάλι που απέμεινε να κρίνει την κυβέρνηση; Το μισούν θανάσιμα, παρ’ όλο που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξημεροβραδιάζονται στα πάνελ του. Εγώ πάντως τον παρακολουθώ όπως παρακολουθούσα επί χούντας τη ΝτόιτσεΒέλλε…
Γ.Λ.

Απολύμανση

Αυτό δεν είναι ξέπλυμα. Απολύμανση είναι. Πάει και ο Κωσκωτάς, πάει και ο Μένος, πάνε και τα δυο εκατομμύρια δολάρια, πάει και η φυλακή. Τώρα είναι υπερασπιστής των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, συνεργάτης της πρώτης φορά Αριστεράς, τρομάρα του.
Γ.Λ.

Αντικαπνιστικά

«Θρήνο» πήγαν να στήσουν οι θεριακλήδες καπνιστές στη Θεσσαλονίκη. Ο γνωστός αρχιθεριακλής δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας χθες στο δημοτικό συμβούλιο, ζήτησε να σταλεί εβδομαδιαία προειδοποίηση στους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ύστερα να αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα.
Τα οποία μάλιστα πρότεινε να πέφτουν και στους μαγαζάτορες αλλά και τους ίδιους τους καπνιστές. «Κι εγώ βγαίνω έξω για να καπνίσω στα εστιατόρια» είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο απογοητευμένοι αντικαπνιστές σχολίασαν πικρά ότι κι άλλοι τα έχουν πει, αλλά «είναι ευκολότερο να γίνει η σύνδεση του Αξιού με τον Δούναβη παρά να μαζέψεις τους καπνιστές».
ΛΥΚ

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του