room-to-grow-bnner

«Το νέο κλειστό Γυμναστήριο είναι ένα όραμα το οποίο πολύ σύντομα θα γίνει πραγματικότητα»

Συνέντευξη με τον Γ. Βαταμίδη, εκ νέου υποψήφιο με την παράταξη «Πόλη και Πολίτες» του κου Βαγγέλη Λαμπάκη

Με ευχάριστα νέα για το Τμήμα Αντιδημαρχίας Αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε η χθεσινή ημέρα , αφού υπάρχουν θετικές εξελίξεις για το θόλο στέγασης αθλητικών δραστηριοτήτων, το γνωστό προπονητήριο τύπου «μπαλόνι».

Στο πλαίσιο αυτό και λίγο πριν το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου, συνομιλήσαμε με τον κο Γιάννη Βαταμίδη, αντιδήμαρχο Αθλητισμού, καθημερινότητας και οικισμών και εκ νέου υποψήφιο με την παράταξη «Πόλη και Πολίτες» του κου Λαμπάκη, σε μια συνέντευξη απολογισμού της θητείας του.

Εάν ο Γιάννης Βαταμίδης προχωρούσε σε έναν απολογισμό στην θητεία του που θα λήξει, ποιος θα ήταν;

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια κατά τα οποία μου ανατέθηκαν αρμοδιότητες από τον Δήμαρχό μας, αρχικά αυτές του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου σε θέματα Αθλητισμού και μετέπειτα του Αντιδημάρχου, εργάσθηκα με αφοσίωση σε αυτές, έχοντας ανεπτυγμένο το αίσθημα ευθύνης. Αρχικά προχώρησα στην καταγραφή των προβλημάτων, έθεσα προτεραιότητες, έδωσα σε συνεργασία με τους συναδέλφους μου, λύσεις και όλοι μαζί σχεδιάσαμε για το μέλλον.

Βρισκόμενος πάντα σε συνεχή επικοινωνία με τους δημότες και κατά κύριο λόγο με τους ανθρώπους του αθλητισμού, σεβόμενος απόλυτα την κάθε άποψη και το κάθε άθλημα ξεχωριστά και με την «υψηλή επιστασία» του Βαγγέλη Λαμπάκη επενδύσαμε ως Δημοτική Αρχή στον αθλητισμό βελτιώνοντας τις συνθήκες, προσελκύοντας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και θέτοντας σταθερές βάσεις για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στο προσεχές διάστημα. Το καταγεγραμμένο έργο που έχει παραχθεί είναι τέτοιο που δύσκολα μπορεί να παρατεθεί ανάμεσα σε αυτές τις αράδες, όμως όποιος έχει ένα μικρό ενδιαφέρον για τα κοινά δρώμενα ή κινείται στο χώρο του αθλητισμού το έχει διαπιστώσει.

Σε προσωπικό επίπεδο αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα και ταυτόχρονα πρόκληση, με θετικό σαφώς πρόσημο.

Ο αθλητισμός έχει τοποθετηθεί σε πρώτη προτεραιότητα από τη δημοτική μας αρχή

Ως Αντιδήμαρχος κληθήκατε να υπηρετήσετε έναν απαιτητικό τομέα όπως είναι ο αθλητισμός αλλά και η καθημερινότητα. Σε ποιο βαθμό ανταποκριθήκατε;

Πρόκειται πράγματι για δύο τομείς οι οποίοι είναι πολύ απαιτητικοί και δύσκολα διαχειρίσιμοι. Θεωρώ πως ανταποκρίθηκα στο μέγιστο εφικτό βαθμό στις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτούς καταθέτοντας περίσσευμα ψυχής. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των χρηματοδοτήσεων προς τους Δήμους, την πληθώρα των αθλητικών σωματείων και παράλληλα τις λίγες σε αριθμό αθλητικές εγκαταστάσεις που είχαμε προς διαχείριση καθώς και τα δεκάδες καθημερινά προβλήματα, προσπάθησα να ασκήσω διοίκηση έχοντας στο μυαλό μου τη φράση «είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τον αθλητισμό και τους ανθρώπους του».  Ο αθλητισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά κάθε ανεπτυγμένης κοινωνίας και για το λόγο αυτό η Δημοτική αυτή Αρχή τον έχει τοποθετήσει σε πρώτη προτεραιότητα.

Η καθημερινότητα είναι μία πολυδιάστατη έννοια που απαιτεί την αδιάκοπη και απρόσκοπτη συνεργασία μου και όλων όσων εμπλέκονται, αιρετών και υπαλλήλων, ώστε να μπορεί να κερδηθεί και αυτό το στοίχημα. Είναι κάτι το οποίο το πετύχαμε δουλεύοντας ασταμάτητα και εξετάζοντας το πρόβλημα κάθε δημότη που είχε σχέση με την καθημερινότητα του και πρωτίστως αφορούσε το κοινωνικό σύνολο. Κοινή παραδοχή είναι πως ανταποκριθήκαμε σε μεγάλο βαθμό. Τα προβλήματα και οι απαιτήσεις σε ένα Δήμο που έχει τόσο μεγάλη έκταση και συνεχώς αναπτύσσεται πάντα θα υφίστανται, όμως όλοι εμείς που αποτελούμε το Δήμο Αλεξανδρούπολης ήμασταν και θα είμαστε παρόντες σε κάθε μάχη.

Μεγάλο θέμα οι αθλητικές υποδομές, μεγάλα παράπονα αλλά και οι απαιτήσεις. Τι προχώρησε και τι όχι;

Όπως ανέφερα και παραπάνω οι αθλητικές υποδομές, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες που συνεχώς πληθαίνουν. Όλα όσα έχουμε σχεδιάσει ώστε να δώσουμε λύσεις, προχωρούν με μεθοδικότητα και προσήλωση στους στόχους μας.

Το νέο μας κλειστό μας γυμναστήριο, η προμήθεια του θόλου στέγασης αθλητικών δραστηριοτήτων, κατά κόσμον μπαλόνι, που ήδη κατασκευάζεται σε εργοστάσιο του εξωτερικού, η ενεργειακή αναβάθμιση του υπάρχοντος γυμναστηρίου «Μ. Παρασκευόπουλος» (η πρότασή μας στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ ύψους 1.380.000 €  έλαβε τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις προτάσεις άλλων 58 Δήμων), η κατασκευή δύο γηπέδων τένις με κερκίδες στο χώρο του παλαιού κολυμβητηρίου και η προμήθεια θόλου στέγασης για την ενόργανη γυμναστική μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», η ανακατασκευή τριών ανοικτών γηπέδων μπάσκετ για το κοινό, η δημιουργία ήπιων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη, οι παρεμβάσεις σε 18 ποδοσφαιρικά γήπεδα και η τοποθέτηση υπόγειων συστημάτων ποτίσματος σε οκτώ από αυτά είναι μερικά από τα έργα που είναι σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα.

Το μεγάλο όραμα για την επόμενη περίοδο είναι η κατασκευή νέου Δημοτικού Σταδίου ποδοσφαίρου και στίβου στην περιοχή του Απαλού καθώς και η εξεύρεση μόνιμης λύσης για την εγκατάσταση του αθλήματος της ενόργανης γυμναστικής.

Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης…. Πού βρισκόμαστε;

Το νέο κλειστό Γυμναστήριο είναι ένα όραμα το οποίο πολύ σύντομα θα ξεκινήσει να γίνεται πραγματικότητα αφού είμαστε σχεδόν ένα βήμα πριν την ένταξη του τελικού ποσού του προϋπολογισμού του έργου, που ανήλθε περίπου στα 7.800.00 €, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το ποσό αυτό το εξασφαλίσαμε στην επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε με τον Δήμαρχο στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και επισφραγίστηκε  σε μία από τις πρόσφατες τηλεφωνικές μας επικοινωνίες των τελευταίων ημερών που πραγματοποιήσαμε μαζί του. Πρόκειται για μία μοντέρνα αθλητική εγκατάσταση που θα φιλοξενεί 1.500 θεατές και η οποία θα είναι αυτή που δικαιούται η Αλεξανδρούπολη με γνώμονα την αθλητική της ιστορία.

Αθλητικός τουρισμός … ήρθαν μεγάλες διοργανώσεις , εθνικές ομάδες. Είναι στόχος οι διεθνείς διοργανώσεις και μέσω αυτού η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού;

Ως δημοτική αρχή αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας  πλεονεκτήματα και με βάση τις ειλικρινείς σχέσεις που έχουμε χτίσει με τους ανθρώπους του αθλητισμού και των Ομοσπονδιών, ακόμη και σε διεθνές επίπεδο, καταφέραμε να κάνουμε πολλά βήματα προς τα εμπρός και να δημιουργήσουμε θετικό πρόσημο καταρχάς για την οικονομία του τόπου μας και κατά δεύτερον στην καλή φήμη του Δήμου μας για την ομορφιά του, τη φιλοξενία που προσφέρει, τους ζεστούς ανθρώπους της, το φαγητό της.

Μια φήμη η οποία ταξιδεύει ορισμένες φορές στα πέρατα του κόσμου, όπως συνέβη πρόσφατα με τη διοργάνωση του Hellas Beatles Cup της σειράς αγώνων Καλλιτεχνικής αγώνων της Fina. Δεν είναι αμελητέο άλλωστε το γεγονός να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση της Αλεξανδρούπολης κορυφαίοι αξιωματούχοι της Fina, παγκόσμιοι πρωταθλητές και οι εικόνες από το κολυμβητήριο μας να κοινοποιούνται στα social media ανάμεσα στα Ολυμπιακά κολυμβητήρια του Τόκυο, του Πεκίνου, της Βαρκελώνης κτλ. Βούλησή μας είναι να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια, μικρή και μεγάλη, που προάγει τον υγιή αθλητισμό και μπορεί να τονώσει την τουριστική κίνηση, ιδιαίτερα σε περιόδους όπου αυτή δεν είναι σε υψηλά επίπεδα.

Ποια θα είναι μία από τις προτεραιότητές σας για την επόμενη περίοδο σε περίπτωση επανεκλογής;

Μέσω της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας έγιναν τα πρώτα βήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην ψηφιακή εποχή δημιουργώντας την εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα με την οποία ο δημότης έχει τη δυνατότητα να αναφέρει προβλήματα της γειτονιάς του. Επίσης ανανεώθηκε η ιστοσελίδα του Δήμου η οποία έγινε πιο διαδραστική με το χρήστη και μπορεί να παράσχει πληροφορίες και έγγραφα στον επιχειρηματία, τον κάτοικο και τον επισκέπτη.  Μία από τις στοχεύσεις μας για την επόμενη περίοδο είναι να εξελίξουμε το κομμάτι αυτό, προσφέροντας στους δημότες μας περισσότερες επιλογές που θα κάνουν την καθημερινότητά του πιο εύκολη και ευχάριστη. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, το οποίο ήδη επεξεργαζόμαστε, είναι η εφαρμογή που αφορά την εξεύρεση θέσεων στάθμευσης στο κέντρο μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης.

Είμαστε οι μόνοι που έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα

Γιατί να ψηφίσει κανείς Βαγγέλη Λαμπάκη και Πόλη και Πολίτες;

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης αποτελεί μία πολύ ισχυρή πολιτική προσωπικότητα τα χαρακτηριστικά της οποίας εκλείπουν ακόμη και από το επίπεδο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Θα έλεγα πως όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συμπυκνώνονται στη λέξη ηγέτης. Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Αλεξανδρούπολης απέδειξε πως οραματίστηκε, σχεδίασε, διεκδίκησε και υλοποίησε δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα για τον Δήμο με μεγάλη επιτυχία. Έργα τα οποία γίνονταν, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται και την επόμενη περίοδο. Επιπλέον διοίκησε και θα συνεχίσει να διοικεί το Δήμο Αλεξανδρούπολης με τιμιότητα, ακεραιότητα, δικαιοσύνη αλλά και σεβασμό στο κάθε  ευρώ των συνδημοτών μας.

Η παράταξή μας, η «Πόλη και Πολίτες» είναι η μοναδική που έχει καταθέσει συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα στους δημότες  της Αλεξανδρούπολης, της Τραϊανούπολης και των Φερών. Τους δημότες που σέβεται στο ακέραιο, κάτι που αποδεικνύει η κατάθεση ψηφοδελτίων σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Αλεξανδρούπολης και που δεν έχει κάνει καμία άλλη παράταξη. Επιπλέον υπάρχει μία ανανέωση των στελεχών που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια της σε πολύ μεγάλο ποσοστό και με μεγάλο εύρος κοινωνικών και ηλικιακών στρωμάτων.

Προσωπικά δηλώνω παρών και σε αυτή την εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου και κοιτώντας στα μάτια τον κάθε συνδημότη μας ξεχωριστά ζητώ τη στήριξή του. Η συμμετοχή και η άσκηση διοίκησης στον πρώτο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μία μοναδική και ταυτόχρονα δύσκολη εμπειρία που απαιτεί τεράστια ψυχικά και σωματικά αποθέματα. Όμως αυτή η καθημερινή επαφή με τον κόσμο, η κάθε μικρή ή μεγάλη νίκη απέναντι σε ένα πρόβλημα ή μία διεκδίκηση, ακόμη και ένα απλό μπράβο ή ένα ευχαριστώ μου δίνει την απαραίτητη ώθηση να συνεχίσω να εργάζομαι, να οραματίζομαι, να δημιουργώ προοπτικές για τον τόπο. Έχοντας περίσσευμα δύναμης και πάθους για προσφορά αλλά και την απαραίτητη πλέον εμπειρία, προσηλωμένος στις αξίες και τα ιδανικά μου ζητώ την ψήφο των συνδημοτών μου για μία καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή που θα δώσει τη δυνατότητα στην παράταξή μας να συνεχίσει να διοικεί με εντιμότητα, διαφάνεια και δυναμισμό το Δήμο Αλεξανδρούπολης αλλά και θα επιτρέψει στο Δημοτικό Συμβούλιο να λειτουργεί με ομαλότητα.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο