Το Επιμελητήριο Έβρου τίμησε την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ βράβευσε το βράδυ των εγκαινίων της Alexpo 2018, για την συνεισφορά της στην ενημέρωση των μελών του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου,  ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κος Χριστόδουλος Τοψίδης.  Το βραβείο παρέλαβε ο σύμβουλος έκδοσης κος Γιάννης Λασκαράκης.

Στον ευχαριστήριο λόγο του σημείωσε τα εξής: «Παραλαμβάνω αυτό το τιμητικό βραβείο, εκ μέρους του γιού μου Μάνου ο οποίος έχει αναλάβει την ΓΝΩΜΗ πριν τρία χρόνια και ο οποίος απουσιάζει σήμερα στην Αθήνα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χριστόδουλο Τοψίδη και το Δ.Σ. για αυτή τη μεγάλη τιμή. Ιδιαίτερα μας τιμά ο λόγος της διάκρισης που έχει σχέση με την πάγια θέση μας ότι αυτή η περιοχή έχει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα, αρκεί να τα αξιοποιήσουμε , ξεφεύγοντας από την νοοτροπία της παραμεθόριας περιοχής και να περάσουμε στην αντίληψη των ανοιχτών οριζόντων, προς Βορράν και Ανατολάς, με τις τεράστιες αγορές που ανοίγονται δίπλα  μας, με τις εξαγωγές, με   την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού, την ανάδειξη της Αρχαίας Εγνατίας ,την άρνηση του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας.

Είναι όμως και ένα μήνυμα για την ανάγκη επιβίωσης του τοπικού τύπου. Να μην αφεθεί να σβήσει σαν ένα ιστορικό γεγονός που ολοκληρώθηκε. Διότι η έντυπη τοπική ενημέρωση μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις, στις ψευδαισθήσεις, στον εθνολαϊκισμό , στην αυθαιρεσία, στην διαστρέβλωση της γλώσσας  και στη χυδαιότητα. Ένα όπλο υπέρ της τεκμηριωμένης, πλουραλιστικής και ερευνητικής δημοσιογραφίας που στηρίζει την τοπική ανάπτυξη και συμβάλλει στην  έγκυρη ενημέρωση».

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο