Τουριστικό δίαυλο με Σερβία ανοίγει ο δήμος Αλεξανδρούπολης

 Στην περιοχή βρέθηκε η Ολιβέρα Γιοβάνοβιτς, πρόεδρος του οργανισμού «Διεθνής Ένωση Φιλίας» μιλώντας με θερμά λόγια για την πόλη και τη Σαμοθράκη. Σε μεγάλο event τουριστικής προβολής που θα λάβει χώρα στο Βελιγράδι θα πρωταγωνιστήσει η περιοχή μας: «Κάθε Σέρβος να επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη, έστω μία φορά στη ζωή του».

Τουριστικό δίαυλο με τη Σερβία ανοίγει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, προσπαθώντας να διεκδικήσει μερίδιο στην ‘πίτα’ των προορισμών που επιλέγουν κάθε χρόνο οι επισκέπτες της χώρας, οι οποίοι εμφανίζουν σημαντική δυναμική στη βόρεια Ελλάδα. Μετά τη συμμετοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι, επισκέφθηκε την περιοχή μας η κα Ολιβέρα Γιοβάνοβιτς, πρόεδρος του οργανισμού «Διεθνής Ένωση Φιλίας» με έδρα το Βελιγράδι, που διοργανώνει κάθε Μάιο ένα μεγάλο event τουριστικής προβολής, με τίτλο «Ελληνικό Σαββατοκύριακο», στο κέντρο της σερβικής πρωτεύουσας.

Η κα Γιοβάνοβιτς επισκέφθηκε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη, με στόχο να αποκτήσει ιδία άποψη για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής  και να μπορέσει να τα προβάλει και αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο στο «Ελληνικό Σαββατοκύριακο» που φέτος θα είναι αφιερωμένο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης. «Είχα ακούσει από φίλους και γνωστούς για το μαγικό νησί της Σαμοθράκης και για τις ακτές της Αλεξανδρούπολης, αλλά αυτά που είδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου», είπε η κα Γιοβάνοβιτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, πλαισιωμένη από τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Κώστα Γκοτσίδη.

Αναφερθείσα στους λόγους που επιλέχθηκε η περιοχή μας για να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το event, το οποίο προσελκύει κάθε φορά χιλιάδες επισκέπτες, σημείωσε πως η Αλεξανδρούπολη, πέρα από τις όμορφες παραλίες της, είναι μία σύγχρονη πόλη, που διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές, όμορφα καφέ και εστιατόρια, είναι ιδανικός προορισμός τόσο για οικογένειες που αποζητούν ηρεμία, όσο και για νέους ανθρώπους που θέλουν διεξόδους διασκέδασης.

Παράλληλα, μίλησε με πολύ θερμά λόγια για το «μαγικό» νησί της Σαμοθράκης, για τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και για τους ευγενικούς και φιλικούς κατοίκους της περιοχής μας, ενώ σημείωσε πως πλέον και η πρόσβαση είναι εύκολη, τόσο για κάποιον που βρίσκεται στο Βελιγράδι (λιγότερες από 8 ώρες απόσταση) είτε πχ από τη Νις  (4-5 ώρες).  Η κα Γιοβάνοβιτς υπογράμμισε πως η πλειοψηφία των Σέρβων προγραμματίζει τις θερινές διακοπές της το Μάιο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το event. Παράλληλα, ανέφερε πως η περιοχή θα προτείνεται ως νούμερο 1 τουριστικός προορισμός τόσο από τα ΜΜΕ της χώρας, όσο και από τους τουριστικούς πράκτορες με τους οποίους υπάρχει στενή συνεργασία.

«Στόχος είναι κάθε Σέρβος να κατανοήσει πως πρέπει έστω μία φορά στη ζωή του να έχει επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη» επισήμανε η κα Γιοβάνοβιτς σημειώνοντας πως η συνεργασία δεν αφορά μόνο μία σεζόν, αλλά έχει μακροπρόθεσμη βάση.

Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του