Τον Μάη του 2019 οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Δεκτή έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης την τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη». Συγκεκριμένα, με τη νέα τροπολογία ορίζεται η διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια ημέρα με τις ευρωεκλογές και όχι την προηγούμενη Κυριακή, όπως εισηγούνταν αρχικά.

Ο Π. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι «η βασική λογική του «Κλεισθένη 1» είναι ο διαχωρισμός των αυτοδιοικητικών από τις εθνικές ή από τις ευρωεκλογές» και γι’ αυτό ορίζεται παγίως να διεξάγονται οι αυτοδιοικητικές στη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου. Ωστόσο, συνέχισε ο υπουργός, «υπήρχε το ερώτημα πώς θα κάναμε εφαρμογή αυτής της διάταξης με το δεδομένο ότι έχει ολοκληρωθεί ήδη το μεγαλύτερο μέρος της θητείας των αυτοδιοικητικών αρχών» και προκειμένου «η μετάβαση να γίνει με ομαλό τρόπο» υιοθέτησε την τροπολογία οι πρώτες εκλογές με τον «Κλεισθένη» να διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές.

Έκλεισε την τοποθέτησή του ξεκαθαρίζοντας πως η εξέλιξη αυτή δεν αφορά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν στο τέλος της θητείας της παρούσας κυβέρνησης. «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και οι βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο» τόνισε.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο