Τι λένε οι επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης για την πόλη μας;

Ενθουσιώδη σχόλια για την πρωτεύουσα του Έβρου, τον φάρο, τη φύση, τα μουσεία,τους ανθρώπους της, δίχως να λείπουν και τα παράπονα. Τα αλιεύσαμε μέσα από το γνωστό ιστότοπο tripadvisor.

Ενθουσιασμένοι από την πόλη, την ιστορία, τη φύση και τους ανθρώπους της δηλώνουν οι περισσότεροι επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης, αφήνοντας κατά καιρούς δεκάδες σχόλια στο παγκοσμίως γνωστό τουριστικό site “tripadvisor.com”. Ο Φάρος, τα μουσεία, το δάσος της Δαδιάς, το Δέλτα του Έβρου φαίνεται πως μαγεύουν τους επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας, δίχως να λείπουν και κάποια παράπονα, για τα οποία καλό θα είναι να επιληφθούν οι αρμόδιοι.

Ξεκινώντας από τον  Φάρο, ο οποίος, σύμφωνα με τα σχόλια, θεωρείται ως το σύμβολο της πόλης που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να επισκεφτεί. Πέρα από τα θετικά σχόλια, όχι μόνο για τον Φάρο, αλλά και για τα καφέ και τα εστιατόρια στη γύρω περιοχή, δεν λείπουν τα παράπονα για το γεγονός ότι ο Φάρος είναι κλειστός για το κοινό που θα ήθελε να ανέβει πάνω για να ξεναγηθεί καλύτερα και να δει την πόλη από ψηλά. Ένα θέμα που πραγματικά αποτελεί πρόβλημα και θα πρέπει να απασχολήσει έντονα τους αρμόδιους.

Διθυραμβικά είναι τα σχόλια για τα δύο ‘διαμάντια’ του Έβρου, το Δέλτα και το δάσος της Δαδιάς. Οι επισκέπτες μιλούν με τα καλύτερα λόγια όχι μόνο για τη φύση και τις ομορφιές τους, αλλά και για το  καταρτισμένο προσωπικό που προσφέρει μοναδικές ξεναγήσεις στο κοινό. Θετικά σχόλια και για δύο μουσεία της περιοχής, το Εθνολογικό και το Ιστορικό.

Προβληματισμό προκαλούν κάποια σχόλια για άλλα αξιοθέατα της περιοχής, όπως και για ορισμένες παραλίες της, για τις οποίες αναφέρεται από φετινούς επισκέπτες ότι δεν ήταν καθαρές..

Για τον Φάρο

Για τους περισσότερους επισκέπτες, ένα πέρασμα από την πλατεία του φάρου, θεωρείται απαραίτητο. Ένα σχόλιο πολύ συχνό το γεγονός ότι ο Φάρος δεν είναι ανοικτός ώστε να μπορούν να τον επισκέπτονται όσοι θέλουν. Εύλογο παράπονο.

φάρος

trip advisor

«Στην παραλία της Αλεξανδρούπολη δεσπόζει επιβλητικός αυτός ο φαρος. Όμορφο σύμβολο ως σήμα κατατεθέν της πόλης…. κατά τα άλλα όχι τίποτα το ιδιαίτερο …»

«Φανταστική θέα!!!! Θα έπρεπε να είναι ανοιχτός για περισσότερες μέρες… Για να μπορεί να τον επισκεφτεί περισσότερος κόσμος που επιλέγει την πόλη για τις διακοπές του».

«Η Αλεξανδρούπολη απ’ τις πιο νέες πόλεις της χώρας και ο Φάρος της σήμα κατατεθέν. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τον επισκεφτούμε στο εσωτερικό του, αλλά θαυμάσαμε το σιντριβάνι του και το … ύψος του».

trip advisor

«Aπό τις εμπειρίες ζωής. Hμουν εκεί πριν πάρα πολλά χρόνια. φαντάρος. Τόπος συνάντησης και εξορμήσεων. Αξέχαστη εμπειρία και πολλή συγκίνηση.Και η περιοχή από τις καλύτερες. Με όμορφα τοπία».

«Πάντα ωραία πόλη όποτε μπορώ την επισκέπτομαι,έχω υπηρετήσει και στρατό εκεί. Έχει μία θαυμάσια παραλία,όπου μπορείς να κάνεις την βόλτα σου από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ».

«Όσες φορές κι αν έχω επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη ,δεν παραλείπω να κάνω μια βόλτα στον φάρο και να θαυμάσω αυτό το μνημείο, σύμβολο μιας επαρχιακής πόλης με ιστορία, ιδιαίτερες ομορφιές,μια πόλη ανθρώπινη, φιλόξενη κι ενδιαφέρουσα».

Για τη φύση

Ενθουσιασμένοι οι επισκέπτες από το δάσος της Δαδιάς και το Δέλτα του Έβρου.

Δάσος της Δαδιάς

trip advisor

Δάσος Δαδιάς

«Ένα από τα ομορφότερα, αλλά και από τα πιο ενδιαφέροντα δάση που έχουμε γνωρίσει στην πατρίδα μας. Εξαιρετική και η δουλειά που κάνουν οι τοπικοί φορείς προστασίας και παρατήρησης της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής. Πολύ ενδιαφέρουσα η παρατήρηση σπάνιων άγριων πτηνών σε οριοθετημένους χώρους».

trip advisor

«Έχουμε επισκεφτεί το δάσος αρκετές φορές και είναι πάντα το ίδιο όμορφο.Σίγουρα θα πρέπει να ανεβείτε στο παρατηρητήριο όπου μπορείτε να δείτε τα διάφορα είδη αρπακτικών. Η καλύτερη ώρα είναι συνήθως νωρίς το απόγευμα που οι υπεύθυνοι του πάρκου ρίχνουν τροφή και μαζεύονται όλα σχεδόν! Είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία!!!»

Δέλτα του Έβρου

trip advisor

«Αν και η εποχή που επισκεφθήκαμε το κέντρο και κάναμε την περίηγηση και την βαρκάδα δεν ήταν η πιο κατάληλη (Αύγουστος), όλα ήταν υπέροχα. Από τους ευγενικούς υπαλλήλους, από τον πλακατζή οδηγό, από την πληρέστατη ενημέρωση που μας παρείχαν, όλαν ήταν όπως έπρεπε. Από την άλλη η φύση και το τοπίο μοναδικά. Σίγουρα η καλύτερη στιγμή της επίσκεψής μας στην Αλεξανδρούπολη. Μην το χάσετε με τίποτα».

Μουσεία

Μπορεί να μην έχουμε πολλά μουσεία, αυτά όμως που έχουμε φαίνεται πως ικανοποιούν τους επισκέπτες.

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

trip advisor

«Αξίζει τον κόπο. Αν μη τι άλλο υπάρχουν άνθρωποι που μοχθούν να σώσουν αυτό που γενικότερη κατάπτωση οδηγεί στον αφανισμό. Δεν είναι μόνο οι περίφημες θρακιώτικες, Μακεδονικές και άλλες στολές, δεν είναι μόνο τα μουσικά όργανα παραδοσιακής μουσικής, δεν είναι μόνο ο τρόπος παρασκευής τοπικών προϊόντων και προετοιμασία για να έχει η οικογένεια, είναι και η προσπάθεια της λαϊκής τέχνης παραγωγής δαντέλας -ΤΟ ΚΟΠΑΝΕΛΙ. Όταν βρεθείτε εκεί μην το χάσετε»

Ιστορικό Μουσείο

«Ένας χώρος όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την ιστορία της πόλης, αλλά και διάφορες θεματικές ενότητες και εκθέσεις. Πολύ ζεστό περιβάλλον. Εκείνο όμως που το κάνει ξεχωριστό είναι ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός και τα τελειότερα μέσα προβολής των θεμάτων και της ιστορίας. Διαδραστικά υπέροχο»

Σπηλιά του Κύκλωπα στη Μάκρη

Εδώ χρειάζεται δουλειά…

«Το αξιοθέατο απλά είναι μία πολύ μικρή σπηλιά αλλά η διαδρομή μέχρι τη σπηλιά που από δεξιά σου έχεις τα αρχαία και από αριστερά τη θέα προς τη θάλασσα το σώζει»

«Αυτό που αξίζει είναι η διαδρομή, περίπου 1 χιλιόμετρο σε ένα καλοδιατηρημένο μονοπάτι με πολλή ωραία θέα στο λιμάνι της Μάκρης και στην Σαμοθράκη. Η ίδια σπηλιά,εγκαταλελειμμένη, είναι απλώς ένα άνοιγμα, χωρίς να υπάρχει κάποια εξήγηση, δεν υπάρχει καμία πινακίδα με κάποια αναφορά. Πλήρης αδιαφορία από το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση».

Προβληματικές παραλίες…

Παραλία θάλασσα

Παράπονα συναντάμε στα περισσότερα σχόλια για τις παραλίες της περιοχής, ιδιαίτερα για όσες είναι κοντά στην πόλη.

«Περιποιημένη και καλά οργανωμένη πλαζ (ΕΟΤ) πολύ κοντά στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.Το μόνο αρνητικό ότι είναι τόσο κοντά και δεν είναι από τις καθαρότερες παραλίες,παρόλο που έχει και γαλάζια σημαία»

«Παραλίες με πολύ κόσμο και μέσα σε κατοικημένη περιοχή,χωρίς ιδιαίτερο καθαρά νερά. Βέβαια είναι πολύ καλά οργανωμένες αλλά επιμένω πως είναι για γρήγορες βουτιές και όχι για απολαυστικό μπάνιο».

«Μέτριες παραλίες κοντά στη πόλη. Οργανωμένες αλλά δεν σε ικανοποιούν ίσως επειδή είναι λίγο βρώμικες».

«Πολύ καλές παραλίες, πολύ ήσυχες και ιδανικές για οικογένειες με μικρά παιδιά και ζευγαράκια. Καθαρά νερά και πολύ καλά ξενοδοχεία στην περιοχή σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο