Τι ΕΝΦΙΑ πληρώνει ο δήμος Ορεστιάδας;

Η μέρα που έτρεμαν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έφτασε. Τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ για το 2016 αναρτήθηκαν χθες στο Taxis και οι φορολογούμενοι με τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης μπορούν να ανοίξουν την εφαρμογή Ε9 και μέσω αυτής να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους σημείωμα.
Την ίδια στιγμή πάντως, ο δήμος Ορεστιάδας, με απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα στη Διαύγεια, εξέδωσε χρηματικό ένταλμα πληρωμής για τον ΕΝΦΙΑ του 2016. Το ποσό που θα πληρώσει για τα δημοτικά ακίνητα ανέρχεται σε 24.613,55 ευρώ.
Γ.Τ.

Φασούλι το φασούλι

Διάβασα στη Διαύγεια ότι έρχεται με μετάταξη μία υπάλληλος από νοσοκομείο της Αθήνας στην Αλεξανδρούπολη και ενθουσιάστηκα. Δεν είναι μία είδηση που διαβάζεις κάθε μέρα, σωστά; Όπως αναφέρει η απόφαση του υπουργού υγείας Ανδρέα Ξανθού, πρόκειται για μία υπάλληλο του κλάδου ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού ειδικότητας Μεταφορέων Ασθενών, που θα τοποθετηθεί σε κενή οργανική θέση του ιδίου κλάδου και κατηγορίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (Οργανική Μονάδα της Έδρας Αλεξανδρούπολη), με το βαθμό που κατέχει, ύστερα από αίτησή της και χωρίς να προκαλείται επιπρόσθετη δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό. (Τι; Ρωτάς πόσο προσωπικό έχει φύγει τα τελευταία χρόνια από το ΠΓΝΑ, αγαπητέ αναγνώστη; Έλα κι είναι η πρώτη μέρα στη δουλειά μετά την άδεια… μη με δυσκολεύεις)
Κ.Η.

Πολύ καλή ιδέα

Ανοιχτά είναι κάθε απόγευμα, από τη Δευτέρα, 1η Αυγούστου και μέχρι την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά 13 σχολεία της πόλης ανοίγουν κάθε απόγευμα στις 5 και παραμένουν ανοιχτά μέχρι και τις 10 το βράδυ, με γνώμονα την ασφαλή και δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, «τα παιδιά των κατοίκων που θα παραμείνουν τον Αύγουστο στη Γλυφάδα μας πρέπει να μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν, σε ένα περιβάλλον με τις κατάλληλες προδιαγραφές. Προς το σκοπό αυτό αξιοποιούμε τον προαύλιο χώρο των σχολείων μας, όπου οι μικροί μας φίλοι μπορούν να περνούν τα απογεύματά τους, υπό την επίβλεψη δημοτικού υπαλλήλου, χωρίς να έχουν έγνοια οι γονείς». Ας το σκεφτούν σοβαρά οι δημοτικές αρχές του Έβρου και ας το διεκδικήσουν δυναμικά οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων για την επόμενη χρονιά.
Κ.Η.

Και η Μυλωνού τον άνδρα της

Ο δημοσιογράφος Πουλακίδας της Αυγής, δήλωσε ότι για πρώτη φόρα μετά από πολλά χρόνια Έλληνας πρωθυπουργός μετέχει σε διεθνή fora , εννοώντας την συμμετοχή ως παρατηρητή του Τσίπρα στην άτυπη σύνοδο των ευρωπαίων σοσιαλιστών πρωθυπουργών. Τον πληροφορούμε οτι ο Ανδρέας Παπανδρέου προήδρευε των συνόδων των ηγετών της ΕΕ και άλλαζε τις αποφάσεις τους, ο Κώστας Σημίτης προήδρευσε στη σύνοδο της Κοπεγχάγης και μετείχε ως πρόεδρος της ΕΕ στη σύνοδο των G8 στο Evian της Γαλλίας και ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν και είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Εδώ ταιριάζει το “και η μυλωνού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες”
Γ.Λ.

Αρχίζει η μπάλα, έκπτωτη η ΕΠΟ του Θρακιώτη Γκιρτζίκη

Την απαίτηση της FIFA για άμεση ανάκληση της απόφασης της ΕΠΟ για αλλαγή στους τακτικούς δικαστές, εξέφρασε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης κατά την έξοδο του από την συνάντηση του με τον Σταύρο Κοντονή. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό ο Σταύρος Κοντονής δεσμεύτηκε να επιτρέψει την έναρξη του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου. «Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ ότι στην αυριανή (σ,σ Τρίτη) συνεδρίαση το θέμα των δικαστών θα εξεταστεί και η απόφαση που έχει ληφθεί τελευταία θα ανατραπεί. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο υφυπουργός έχει δεσμευτεί να ακυρώσει την απόφαση για μη έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έχω την υπόσχεση πως στις 10 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ θα πρέπει αύριο να πάρει απόφαση για τους δικαστές κι εφόσον γίνει αυτό πριν το πέρας της εβδομάδας ο υφυπουργός θα εκδώσει το ακυρωτικό της αναστολής του πρωταθλήματος», ήταν τα πρώτα λόγια του, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν θα εκπέσουν από το αξίωμα τους τα στελέχη της ΕΠΟ που διώκονται για κακούργημα για την υπόθεση της κάρτας υγείας είπε: «Δεν το έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα, είναι ζήτημα της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν είμαστε ειδικοί για τους νόμους του ελληνικού κράτους. Πάντως οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού. Υπάρχουν διατάξεις στους νόμους για το τι γίνεται αν κάποιος εκπέσει του αξιώματος». Με άλλα λόγια, έκπτωτη η ΕΠΟ του Θρακιώτη (Ξανθιώτη) Γκιρτζίκη, νίκη – δικαίωση για Κοντονή.
Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του