Την επόμενη εβδομάδα κρίνεται η τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Συνάντηση με τους εργαζομένους της βιομηχανίας είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, στη Θεσσαλονίκη. Όπως διευκρίνισε, οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον της ΕΒΖ θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη συνάντηση διευκρινίστηκε πως οι διαπραγματεύσεις έχουν περάσει σε τελικό στάδιο με τους υποψήφιους επενδυτές, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς εμφανίζεται έτοιμη να καταθέσει άμεσα στο δικαστήριο το αίτημα υπαγωγής για ένταξη της βιομηχανίας στο άρθρο 106.

Ο αναπλ. υπουργός ανέφερε πως το σχέδιο της τράπεζας είναι βελτιωμένο σε σχέση με όσα είχαν ανακοινωθεί στο παρελθόν, ενώ η ΕΒΖ θα παραμείνει ενιαία έως ότου βρεθεί στρατηγικός επενδυτής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι τελικές αποφάσεις για το εάν το πρόγραμμα εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης της ΕΒΖ υλοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς ή στρατηγικών επενδυτών, θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Ακόμη, ο αναπλ. υπουργός ενημέρωσε τους παραγωγούς πως θα ζητήσει από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, να ανακοινώσει το όριο των κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) για τους τευτλοπαραγωγούς, για το έτος 2018, ενώ τόνισε πως αναζητούνται κονδύλια για τη συνέχιση της καλλιέργειας ζάχαρης και της λειτουργίας της ΕΒΖ, το 2019.

Οι τευτλοπαραγωγοί δηλώνουν απογοητευμένοι από τις εξελίξεις και εξέφρασαν την επιθυμία τους να βρεθεί άμεσα λύση ώστε «να μην σβήσει το φουγάρο της ΕΒΖ ούτε για μια στιγμή».

Σε 35 δήμους και δύο περιφέρειες μεταφέρονται άμεσα 259 εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Θέμα χρόνου είναι πλέον να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα, σε 35 δήμους και δύο Περιφέρειες της χώρας, 259 εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, καθώς οριστικοποιούνται τα αιτήματα που κατέθεσαν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη μεταφορά των απασχολούμενων υπαλλήλων της ΕΒΖ σε δικές τους υπηρεσίες.

Η δυνατότητα μεταφοράς του ενεργού προσωπικού της επιχείρησης σε φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα δόθηκε με τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ η διαδικασία μεταφοράς του προσωπικού, ο προσδιορισμός των θέσεων των φορέων υποδοχής, η διαδικασία επιλογής του φορέα υποδοχής και τα κριτήρια για τη διαμόρφωση της σειράς προτεραιότητας των υποψηφίων καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Χαρίτσης έπαιξε κεντρικό ρόλο στην εξασφάλιση των εργαζομένων της ΕΒΖ, καθώς είναι γνώστης του προβλήματος ήδη από τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομίας και σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, κατάφερε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο, καλύπτοντας πραγματικά κενά και ανάγκες, που υπήρχαν σε συγκεκριμένες θέσεις, σε δήμους και περιφέρειες.

Άλλωστε το σκεπτικό της τροπολογίας και της ΚΥΑ, κινείται σε διπλή κατεύθυνση. Από τη μία να μειωθεί το κόστος μισθοδοσίας της εταιρείας, με σκοπό να διασφαλιστεί η εξυγίανση και η βιώσιμη λειτουργία της και από την άλλη να ενισχυθούν οι φορείς υποδοχής (δήμοι και περιφέρειες) με ενεργό ανθρώπινο δυναμικό, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Η μεταφορά διενεργείται σε θέση συναφούς κλάδου ή ειδικότητας της ίδιας κατηγορίας, εφόσον ο αιτών τη μεταφορά κατέχει τα τυπικά προσόντα του κλάδου ή της ειδικότητας, στον οποίο μεταφέρεται. Το μεταφερόμενο προσωπικό κατατάσσεται σε βαθμό ανάλογα με τον συνολικό χρόνο υπηρεσίας του που έχει διανυθεί στον φορέα προέλευσης και με τα τυπικά προσόντα της κατηγορίας στην οποία μεταφέρεται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του