Την Δευτέρα η απόφαση για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα συνεδριάσει την Δευτέρα για να λάβει την οριστική απόφαση σχετικά με την έκδοση ή όχι των οκτώ Τούρκων φυγάδων.

Σήμερα Σάββατο οι Αεροπαγίτες Γεώργιος Σακκάς και Χρυσούλα Παρασκευά εξέτασαν τις αποφάσεις των τριών τμημάτων που συνεδρίασαν στις 10, 11 και 13 Ιανουαρίου , σύμφωνα με τις οποίες κανείς από τους οκτώ δεν πρέπει να εκδοθεί στην Τουρκία. Κατά τη νομική ορολογία οι τρεις υποθέσεις «συνεκφωνήθησαν» αλλά δεν «συνεκδικάσθησαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΓΝΩΜΗΣ όλα είναι ανοιχτά και τίποτε δεν αποκλείει να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση για τον κάθε ένα από τους τούρκους αξιωματικούς. Ο κύριος Καλουτάς, εκ μέρους της υπεράσπισης, μας δήλωσε ότι έχουν ήδη τις εξουσιοδοτήσεις των οκτώ, για να προσφύγουν, σε περίπτωση δυσμενούς απόφασης, στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως είναι γνωστό ο επικεφαλής της υπερασπιστικής ομάδας, καθηγητής κ. Μιχάλης Σταθόπουλος, δήλωσε ότι ακόμη και αν οι τούρκοι μετέσχον στο πραξικόπημα δεν πρέπει να εκδοθούν, διότι είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει δίκαια δίκη στην Τουρκία.

Σε κάθε περίπτωση την τελευταία λέξη την έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης, δηλαδή η Κυβέρνηση, η οποία θα αποφασίσει την έκδοση ή μη των φυγάδων και με βάση την πολιτική της σχετικά με την Τουρκία . Πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής δήλωσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του Αρείου Πάγου.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του