Την απελευθέρωσή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα ζητήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, θα βρεθεί στην κορυφή του ενδιαφέροντος στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αύριο, στο Στρασβούργο.

Η συζήτηση ως προς τη σύλληψη και συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, έρχεται στο ΕΚ μετά από κοινή πρόταση των ευρωομάδων του ΕΛΚ και της Αριστεράς. Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου Τουρκία, παρουσία της Υπατης Εκπρόσωπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η ολομέλεια θα συζητήσει τα βήματα που πρέπει να ληφθούν για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου, χωρίς να τους έχει αποδοθεί επίσημα κατηγορία.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, το ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι «κόλαφος για την Τουρκία».

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο κ. Παπαδημούλης εκτιμά, ότι το ψήφισμα που θα ζητά την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, θα εγκριθεί με συντριπτική πλειοψηφία.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο