«Τα ψέματα της ΠΟΕΔΗΝ επαναλαμβάνονται»

Για «ψέματα που επαναλαμβάνονται» κάνει λόγο η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, απαντώντας στις πρόσφατες καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Υπενθυμίζεται πως στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορούσε τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι μετά τη δωρεά νέου μηχανήματος ακτινοθεραπείας από το Νιάρχειο, πέταξε τον παλιό γραμμικό επιταχυντή, ο οποίος, όπως ανέφερε, «εμφάνιζε βλάβες λόγω έλλειψης συντήρησης αλλά λειτουργούσε. Θα πρέπει να μας απαντήσει ο κος Πολάκης. Όταν 13.000 καρκινοπαθείς κατ’ έτος αποκλείονται από ακτινοθεραπείας, λόγω έλλειψης μηχανημάτων γιατί αγνοείται η τύχη του εν λόγω παλαιού μηχανήματος; Έφυγε από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης προς άγνωστη κατεύθυνση. Πού πήγε;»

Η απάντηση Αδαμίδη

Ο διοικητής του ΠΓΝΑ Δημήτρης Αδαμίδης επισημαίνει στην απάντησή του πως η ΠΟΕΔΗΝ ξαναμασά τα ίδια ψεύδη, μη μπορώντας να «χωνέψει» όσα έχουν πετύχει υπουργείο και διοίκηση. Σημειώνει πως η δαπάνη συνεχών επισκευών του παλιού μηχανήματος ήταν δυσανάλογη με το όφελος που προσέφερε και έτσι μετά από την προτροπή της επιβλέπουσας το όλο έργο επιστημονικής εταιρείας «Ελληνική Ακτινοθεραπευτική Ογκολογική Εταιρεία» αποφασίστηκε η αποσυναρμολόγησή του και η διάθεση των εξαρτημάτων του ως ανταλλακτικών στα νοσοκομεία Θεαγένειο και Ρίο που έχουν παρόμοιο μηχάνημα. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η διοίκηση αποφάσισε την έναρξη και απογευματινής λειτουργίας του γραμμικού επιταχυντή, ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι ασθενείς, όπως και την ένταξη σε ΕΣΠΑ της προμήθειας 2ου σύγχρονου γραμμικού επιταχυντή.

Αναλυτικά η απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου:

«Είναι σαφές ότι οι παντός επιστητού κύριοι της ΠΟΕΔΗΝ (άλλοτε λοιμοξιωλόγοι της δήθεν χολέρας, άλλοτε ειδικοί επί των εμβολίων ιλαράς, άλλοτε ακτινοθεραπευτές) ενοχλούνται σφόδρα που το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου κατόρθωσε αυτό που επί σειρά ετών επί προηγουμένων Διοικήσεων και Υπουργών εμφανιζόταν αδύνατο:

  • Να τετραπλασιάσει τον αριθμό των ακτινοθεραπευτών που από 1 έγιναν 4 (προσλήγθηκαν 2 επιμελητές ΕΣΥ και 1 μέλος ΔΕΠ)
  • Να διπλασιάσει τους ακτινοθεραπευτές που από 2 έγιναν 4 (προσλήφθηκαν 2 μέσω ΑΣΕΠ)
  • Να διπλασιάσει τους τεχνολόγους ακτινολογίας από 2 έγιναν 4
  • Να εκπληρώσει μέσα σε 1 χρόνο όλα τα προααπαιτούμενα και να εγκαταστήσει το πιο σύγχρονο γραμμικό επιταχυντή στο νοσοκομείο μας

Δεν μπορούν να το χωνέψουν πως το κατόρθωσε ο «ανίκανος» κατ’ αυτούς διοικητής και Υπουργός, έτσι ξαναμασάνε τα ίδια ψεύδη όπως τον περασμένο Αύγουστο (τα οποία απάντησε τόσο η ακτινοθεραπευτική εταιρεία, όσο και ο καθηγητής κ. Κουκουράκης, όσο και η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ε.), ότι δήθεν πετάχτηκε ή αγνοείται ο παλιός γραμμικός επιταχυντής. Να τους θυμίσουμε μόνο το παλιό μηχάνημα λόγω συνεχών προβλημάτων και επισκευών λειτουργούσε 8 μήνες το χρόνο, χωρίς να προσφέρει το θεραπευτικό αποτέλεσμα που επιβάλει η σύγχρονη επιστήμη. Η δαπάνη συνεχών επισκευών του ήταν δυσανάλογη με το όφελος που προσέφερε και έτσι μετά από την προτροπή της επιβλέπουσας το όλο έργο επιστημονικής εταιρείας «Ελληνική Ακτινοθεραπευτική Ογκολογική Εταιρεία» αποφασίστηκε η αποσυναρμολόγησή του και η διάθεση των εξαρτημάτων του ως ανταλλακτικών στα νοσοκομεία Θεαγένειο και Ρίο που έχουν παρόμοιο μηχάνημα.

Είναι βέβαιο ότι αν κρατούσαμε το παλιό μηχάνημα οι ίδιοι κύριοι θα μας εγκαλούσαν για περιττή δαπάνη και για μη σύγχρονη θεραπεία των ογκολογικών ασθενών. Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου, έχοντας εξοικονομήσει χρήματα από την άσκοπη συντήρηση ενός μηχανήματος που ξεπέρασε την ημερομηνία λήξεώς του, αποφάσισε α) την έναρξη και απογευματινής λειτουργίας του γραμμικού επιταχυντή, ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι ασθενείς β) την ένταξη σε ΕΣΠΑ της προμήθειας 2ου σύγχρονου γραμμικού επιταχυντή. Δεν μένουμε μόνο σε ότι κατορθώσαμε, αλλά προχωράμε με σχέδιο και οργάνωση!»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο