Τα Ιδρύματα Λάτση και Νιάρχου στηρίζουν σχολεία της Αλεξανδρούπολης 

Σημαντικές δωρεές σε χρήμα από φορείς για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και σε είδος για εξοπλισμό σχολικών μονάδων. Τη δαπάνη για τον εξοπλισμό της αίθουσας εκδηλώσεων και πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου Απαλού χορηγεί εξολοκλήρου το Νιάρχειο Ίδρυμα.

Πλούσιο ήταν το έργο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην τελευταία του συνεδρίαση την περασμένη Παρασκευή 26/1, αφού προχώρησε στην έγκριση μίας σειράς πολύ σημαντικών δωρεών προς σχολεία της περιοχής μας.

Είναι γεγονός πως ειδικά κατά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, οι χορηγίες και οι δωρεές από μεμονωμένους πολίτες, αλλά και οργανισμούς, εταιρείες και φορείς έχουν αυξηθεί, μετά από ένα μακρύ διάστημα ‘ξηρασίας’, συνέπεια της επίπλαστης οικονομικής άνεσης και της ανώδυνης ροής του χρήματος. Η δυσκολία του κόσμου να ανταποκριθεί και στις βασικότερες ανάγκες του προκάλεσε σε πολλές περιπτώσεις κύμα αλληλεγγύης, κυρίως από τους απλούς πολίτες, δίχως να λείπουν και οι πρωτοβουλίες ιδρυμάτων, οργανισμών και ιδιωτικών φορέων.

Όπως είναι γνωστό, από τις βασικότερες αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης ήταν η μείωση στα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, με αποτέλεσμα, είδη όπως το φωτοτυπικό χαρτί και το πετρέλαιο θέρμανσης, να θεωρούνται, λίγο – πολύ, είδη πολυτελείας. Πριν λίγο καιρό γράφαμε για τη νέα καμπάνια του Βέλγου φιλέλληνα Τζίμι Τζαμάρ, που συγκέντρωσε για έκτη συνεχή χρονιά χρήματα τα οποία παρέδωσε σε σχολεία του Έβρου, ώστε να γίνει προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, διαβάζουμε συχνά για τις δωρεές που κάνουν τόσο μεμονωμένοι πολίτες, όσο και εταιρείες και οργανισμοί προς τα σχολεία της περιοχής μας. Οι προσφορές αφορούν σε είδη εξοπλισμού, όσο και στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.

Οι νέες δωρεές

Αυτή τη φορά, η σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης προχώρησε στην έγκριση των παρακάτω σημαντικών δωρεών και στην αποστολή σχετικών ευχαριστήριων επιστολών από τις διευθύνσεις των σχολείων προς τους χορηγούς:

9ο Δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης

 Το κοινωφελές ίδρυμα Λάτση, χορηγεί το ποσό των 2.500 ευρώ, για την υλοποίηση του προγράμματος «Μαθαίνουμε παρέα». Με στόχο την ενίσχυση της δημιουργικότητας που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της μαθησιακής και εκπαιδευτικής διαδικασίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και επιθυμώντας να εντάξει εκπαιδευτικούς και μαθητές σε μια συμμετοχική, συνεργατική διαδικασία προς ένα συντονισμένο σκοπό, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση έχει καθιερώσει από το 2013 το χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Μαθαίνουμε Παρέα”, με αποδέκτες τους παιδαγωγούς των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της χώρας. Οι εκπαιδευτικοί, με την υποστήριξη του Ιδρύματος, υλοποιούν καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις σχολικές τους μονάδες.

12ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Η μη κερδοσκοπική εταιρία Library4all, δωρίζει 30 παιδικά βιβλία για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου. Ο ρόλος του Library4all είναι να λαμβάνει ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία να τα βοηθά να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους. Τα βιβλία που προσφέρονται μέσω του Library4all είναι καινούρια, ή σε άριστη κατάσταση, και προέρχονται συνήθως από δωρέες ιδιωτών, εταιρειών, εκδοτών, συγγραφέων και μη κερδοσκοπικών φορέων.
«Σκοπός μας είναι τα βιβλία που δωρίζονται να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και να αποτελούν ένα ουσιαστικό εργαλείο για τους δασκάλους και μία πηγή έμπνευσης για τα παιδιά» αναφέρει η οργάνωση.

14ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραϊτη, μετά από παρέμβαση της ΜΚΟ Δεσμός, χορηγεί για τις ανάγκες πετρελαίου του 14ου Νηπιαγωγείου, το ποσό των 1.237 ευρώ, όπως επίσης και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Δημοτικό Σχολείο Απαλού

Το ιδιαίτερα γνωστό στην περιοχή μας για τη φιλανθρωπική του δράση κοινωφελές ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αυτή τη φορά χορηγεί εξολοκλήρου στο Δημοτικό Σχολείο Απαλού την δαπάνη για τον εξοπλισμό της αίθουσας εκδηλώσεων και πολλαπλών χρήσεων. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μηχανισμούς και υφάσματα σκηνής, φωτισμό σκηνής, ηχοακουστικό σύστημα, καρέκλες κτλ.

Δημοτικό Σχολείο Άνθειας

Η εταιρία «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ», χορηγεί μια κάρτα αξίας  1.200 ευρώ, των πρατηρίων ΕΚΟ ΑΒΕΕ, για την προμήθεια αποκλειστικά και μόνο πετρελαίου θέρμανσης για τις ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου της Άνθειας.

Κική Ηπειρώτου

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο