«Τέρμα στην παραπληροφόρηση για το νέο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης»

Στη συνάντηση του δημάρχου με τον Αναπλ. ΓΓ του υπουργείου Υγείας «τέθηκε για πρώτη φορά το θέμα κατασκευής νέου κτιρίου», σημείωσε ο κ. Βαρδαρός

 Μεγάλος θόρυβος έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες αναφορικά με το θέμα κατασκευής νέου Κέντρου Υγείας στη Σαμοθράκη και αν το υπουργείο γνώριζε ή δεν γνώριζε για το σχετικό αίτημα του νησιωτικού δήμου.

Η ανάγκη για κατασκευή νέου Κέντρου Υγείας στη Σαμοθράκη, ιδιαίτερα μετά τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, αλλά και πριν από αυτήν, είναι διαχρονική και αδιαμφισβήτη. Για τον σκοπό αυτό, τους τελευταίους μήνες, έγιναν προσπάθειες και συζητήσεις και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, με συγκέντρωση υπογραφών και τελικά εύρεση οικοπέδου, το οποίο κρίθηκε κατάλληλο για την ανέγερση του νέου ΚΥ.

Ωστόσο, με δηλώσεις του και στην εφημερίδα μας, πριν λίγες ημέρες, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Χανός, είχε κατηγορήσει τον δήμαρχο Θανάση Βίτσα ότι για δικούς του λόγους καθυστερεί, υποστηρίζοντας ότι στο υπουργείο όχι απλά είναι σύμφωνοι με το αίτημα του νησιού για νέο Κέντρο Υγείας, αλλά ότι έχει βρεθεί και η χρηματοδότηση για την κατασκευή του.

Κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού στον Έβρο και κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Status Radio, σημείωσε πως στο υπουργείο δεν υπάρχει κάποιο αίτημα για νέο ΚΥ, παρά μόνο για την ανακατασκευή του ήδη υπάρχοντος.

Το  θέμα νέου ΚΥ τέθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης με τον κ. Βαρδαρό τη Δευτέρα 4 Ιουνίου. Στη σύσκεψη, που συμμετείχαν οι βουλευτές Καϊσας και Γκαρά, καθώς και ο Δ/της της 4ης ΥΠΕ κ. Πλωμαρίτης, επισημάνθηκαν το πρόβλημα της στελέχωσης του ΚΥ με ιατρικό προσωπικό όπως και η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ένταξης στο ΕΣΠΑ της συντήρησης του υφιστάμενου κτιρίου.

Όπως υπογραμμίζεται στο δελτίο τύπου του Δήμου, «η κατασκευή νέου Κέντρου Υγείας ως θέμα υποβλήθηκε στο Υπουργείο για πρώτη φορά στην εν λόγω συνάντηση, επισήμανε ο κος Βαρδάρος,  γεγονός που επιβεβαίωσε και στις δυο δημόσιες δηλώσεις του στις 4/6/2018 και στις 6/6/2018.

Αυτό που είχε εκφραστεί μέχρι τώρα ήταν το αναμφισβήτητο ενδιαφέρον και η καλή πρόθεση της ηγεσίας για λύση των σχετικών προβλημάτων της Σαμοθράκης.

Οι δηλώσεις του ΓΓ τερματίζουν με τον πιο επίσημο τρόπο μια παραπληροφόρηση που αναπτύχθηκε τοπικά το τελευταίο πεντάμηνο με σκοπό εντελώς διαφορετικό της λύσης των προβλημάτων παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί».

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του