Σύστημα Seatrac θα αποκτήσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης

 Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια του συστήματος έναντι 35.000 ευρώ.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, που λέει και ο λαός, κάτι που ισχύει απόλυτα στην περίπτωση του δήμου Αλεξανδρούπολης και στην, έστω, καθυστερημένη απόφασή του να προμηθευτεί την ειδική ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα, γνωστή με το όνομα Seatrac, για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Είχαν προηγηθεί δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι εγκατέστησαν το πρωτοποριακό αυτό σύστημα, που δίνει την ευκαιρία σε πολλούς συνανθρώπους μας να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια. Μέχρι πέρυσι, η ειδική ράμπα είχε εγκατασταθεί σε περίπου 50 παραλίες σε όλη την Ελλάδα.

Στην πρόσφατη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μετά από πρόταση του προέδρου της Επιτροπής και Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, συζητήθηκε, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα της έγκρισης πρωτογενούς αιτήματος, διάθεσης πίστωσης, όρων μελέτης

και ορών διακήρυξης για την ” ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ SEATRAC (ΡΑΜ ΠΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ)”.

Μετά την ομόφωνη αποδοχή της συζήτησης του θέματος ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι ο Δήμος συνέταξε τη σχετική μελέτη για την προμήθεια του Seatrac, με προϋπολογισμό 35.000 € με ΦΠΑ, πίστωση που έχει προβλεφθεί και στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2017.

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε το αίτημα για την προμήθεια του ειδικού συστήματος, τη διάθεση του παραπάνω ποσού και την έγκριση των όρων της μελέτης και του σχεδίου της διακήρυξης , για την προμήθεια του seatrac.

Στόχος είναι από φέτος το καλοκαίρι να έχει τοποθετηθεί το σύστημα, πιθανότατα στη δημοτική πλαζ του ΕΟΤ, ενώ, σύμφωνα με το πάγιο αίτημα των ατόμων με αναπηρία, θα πρέπει να υπάρξει έγκαιρα η αντίστοιχη  ενημέρωση προς τους πολίτες, σχετικά με τη λειτουργία και τον σκοπό που θα εξυπηρετεί το σύστημα, ώστε να περιοριστούν οι καταστροφές και τα προβλήματα, όπως συνέβη σε άλλες περιοχές της χώρας.

INFO:

Η ειδική ράμπα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Τobea ΕΠΕ. Πρόκειται για έναν «τεχνοβλαστό» του Πανεπιστημίου Πατρών και προέκυψε σαν προϊόν έρευνας που διενεργήθηκε από το Εργαστήριο Μηχανικής του Πανεπιστημίου το 2009. Το πρόγραμμα περιελάμβανε το σχεδιασμό και την κατασκευή μιας συσκευής που θα παρείχε την δυνατότητα στους κινητικά ανάπηρους να αποκτήσουν πρόσβαση στη θάλασσα. Ύστερα από την επιτυχή έκβαση του προγράμματος, η δουλειά συνεχίστηκε και η συσκευή εξελίχθηκε σε ένα προϊόν (SEATRAC) έτοιμο για εμπορική χρήση.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του