Συνεχίζονται τα κενά εκπαιδευτικών σε σχολεία της περιφέρειας Σουφλίου

 «Νηπιαγωγεία έχουν κλείσει και τμήματα Δημοτικών Σχολείων υπολειτουργούν με αλχημείες» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 

 Μετά από 2 φάσεις αναπληρωτών, κι ενώ υπάρχουν δηλωμένα κενά δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών

Σοβαρές δυσλειτουργίες και ελλείψεις στις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της περιφέρειας Σουφλίου, διαπιστώνει ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής. Η σχολική χρονιά μπορεί να ολοκληρώνεται σε 4 μήνες, ωστόσο υπάρχουν ακόμη σημαντικά κενά, τα οποία οδηγούν είτε σε κλείσιμο των σχολικών μονάδων είτε σε υπολειτουργία τμημάτων.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, τους βουλευτές του Έβρου και τον Δήμαρχο Σουφλίου, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης περιφέρειας Σουφλίου, επισημαίνει πως η όλη κατάσταση προκαλεί αναστάτωση της εύρυθμης λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας και αγωνία στους γονείς για το μέλλον των παιδιών τους. Οι εκπαιδευτικοί διαμηνύουν πως «πρέπει άμεσα να οριστικοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό των σχολείων μας και να καλυφθούν τα όποια κενά υπάρχουν ακόμα για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων. ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ δε δεχόμαστε».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο