Συνεχίζονται οι καταδίκες για την υπόθεση των υβριστικών φυλλαδίων

Συνεχίζονται οι καταδίκες για την υπόθεση των υβριστικών φυλλαδίων κατά του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, συνεργατών του, αλλά και πολιτών, τα οποία κυκλοφόρησαν πριν μήνες και αναστάτωσαν την τοπική κοινωνία. Την περασμένη Τρίτη στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης εκδικάστηκαν άλλες δύο μηνύσεις που εκκρεμούσαν εις βάρος του πρώην ιερομόναχου και συνεργάτη του, ενώ θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμη.

Η πρώτη δίκη αφορούσε πολυσέλιδο φυλλάδιο, συντάκτης του οποίου, αποδείχθηκε στο δικαστήριο ότι ήταν ο πρώην ιερομόναχος, και στο οποίο καταφέρονταν με πολύ βαρύς χαρακτηρισμούς, εναντίον του Μητροπολίτη, συνεργατών του και άλλων πολιτών. Το δικαστήριο απέδειξε ότι ο πρώην ιερομόναχος, μαζί με το συνεργό του, αναπαρήγαγε σε περίπου 3.000 αντίτυπα τα φυλλάδια και τα ταχυδρόμησε σχεδόν σε όλη τη Θράκη. Επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών χωρίς αναστολή και 2ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Στη δεύτερη δίκη, μηνυτές ήταν 5 πολίτες, για τους οποίους ο συντάκτης των φυλλαδίων χρησιμοποιούσε χαρακτηρισμούς και κατηγορίες. Το δικαστήριο έκρινε και σε αυτή την περίπτωση ένοχο των πρώην ιερομόναχο, με καταδίκη σε φυλάκιση 7 ετών χωρίς αναστολή και 2ετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης π. Ειρηναίο Λαφτσή, η εισαγγελέας πρότεινε να μην είναι εφέσιμες οι ποινές, κι έτσι, ο πρώην ιερομόναχος θα πρέπει είτε να εξαγοράσει την ποινή, που αντιστοιχεί σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, είτε να την εκτίσει.

«Νιώθουμε στενοχωρημένοι και πληγωμένοι, αλλά δικαιωμένοι. Ήταν μία πολύ αισχρή υπόθεση που απασχόλησε την τοπική κοινωνία και την τοπική εκκλησία τα τελευταία 3 χρόνια. Ο Σεβασμιότατος και οι συνεργάτες του δέχθηκαν με ταπείνωση και σιωπή όλο αυτόν τον ανήθικο τρόπο εξευτελισμού της προσωπικότητάς τους.

Όμως, η αλήθεια δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Η ελληνική δικαιοσύνη τιμά την έννοια της δικαιοσύνης και ήρθε η ώρα να απονεμηθεί και να φανεί η αλήθεια, έτσι ώστε και οι συμπολίτες μας να μάθουν την αλήθεια αλλά και το ποιόν των ανθρώπων. Να έχουν εμπιστοσύνη στον Επίσκοπό μας που σήκωσε αυτό τον σταυρό…».

Σύμφωνα με τον πατέρα Ειρηναίο, υπάρχουν κι άλλες ακόμη δικαστικές εκκρεμότητες που θα δικαστούν το επόμενο διάστημα. Όπως τόνισε, «ο αναγκαστικός δρόμος αντιμετώπισης του προβλήματος ήταν τα δικαστήρια. Μάλιστα, δεν έγινε η πρώτη κίνηση από τον Μητροπολίτη, αλλά από τον ίδιο τον πρώην ιερομόναχο, ο οποίος είχε το θράσος να πάει στα δικαστήρια και να κάνει αγωγές. Όμως, δεν παίζουμε με τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Έρχεται η στιγμή που η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Η αλήθεια μπορεί να αργεί, αλλά αποδεικνύεται πάντα». Τέλος, ο πρωτοσύγκελος απηύθυνε έκκληση προς όσους στέκονται ακόμη στο πλευρό του πρώην ιερομόναχου. «Ζητώ από όλους τους ανθρώπους που στέκονται στον πρώην ιερομόναχο να απομακρυνθούν. Ζημιώνονται παραπληροφορούνται και στιγματίζονται μέσα σε μια τοπική κοινωνία. Ο Επίσκοπος και η τοπική εκκλησία θα δεχθεί τη συγνώμη τους όταν θα είναι ειλικρινής, όχι ως μία διαδικασία μέσα σε ένα δικαστήριο, αλλά ως μία πνευματική υπόθεση. Θα δεχθούμε την ειλικρινή μετάνοια απέναντι στο κακό που έπραξαν».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του