Συνελήφθη 41χρονη ημεδαπή για δύο υποθέσεις απάτης

Εξιχνιάστηκαν 2 απόπειρες απάτης σε βάρος 2 γυναικών στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Προσποιήθηκε υπάλληλο των ΕΛ.ΤΑ. και ζήτησε να της παραδώσουν χρήματα και κοσμήματα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο υποθέσεις απόπειρας απάτης, σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 69 και 66 ετών, στην Αλεξανδρούπολη.   Συνελήφθη από τους παραπάνω αστυνομικούς, 41χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης.

Αναλυτικότερα, η δράστιδα μετέβη στις οικίες των δύο γυναικών, όπου προσποιούμενη υπάλληλο των ΕΛ.ΤΑ. και επικαλούμενη ότι δικαιούνται οικονομικό μέρισμα από φιλανθρωπικά ιδρύματα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιχείρησε να τις εξαπατήσει. Κατά την προσπάθεια εξαπάτησης, η 41χρονη ζήτησε από τις δύο ημεδαπές να της παραδώσουν χρήματα και κοσμήματα, προκειμένου να τους καταβληθούν τα οικονομικά μερίσματα, πλην όμως οι απατηλές προθέσεις της έγιναν αντιληπτές.

Μετά την καταγγελία των περιστατικών οι αστυνομικοί διεξήγαγαν επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την δράστιδα.

Σημειώνεται ότι η 41χρονη κατηγορείται επίσης για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια, καθόσον κατείχε με σκοπό την πώληση εκκλησιαστικά είδη, στερούμενη της απαιτούμενης άδειας, ενώ της επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 ταχυδρομικές επιταγές και 12 τραπεζικές κάρτες ανάληψης χρημάτων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται, καθώς επίσης 96 εκκλησιαστικά είδη.

Επισημαίνεται ότι η δράστιδα έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.   Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του