Συλλήψεις διακινητών που μετέφεραν 26 πρόσφυγες από τον Έβρο

Μπόλικη η δουλειά για τους αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης. Τρίτη άφιξη παράνομων μεταναστών από θαλάσσης στην Αλεξανδρούπολη.

Συνολικά 26 άτομα, μετανάστες και πρόσφυγες, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, εντόπισαν το τελευταίο διήμερο αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, η μία ομάδα των 10 Σύριων και 3 Ιρανών υπηκόων, η οποία εισήλθε παράνομα στη χώρα από την Τουρκία, εντοπίστηκε σε δύο ιδιωτικής χρήσης επιβατικά αυτοκίνητα, που οδηγούσαν ένας 45χρονος και ένας 26χρονος υπήκοοι Ρουμανίας, στην επαρχιακή οδό Μεταξάδων-Μικρού Δερείου.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο 52χρονος διακινητής, υπήκοος Βουλγαρίας, μετέφερε τους εννέα Αφγανούς, δύο Ιρακινούς, έναν Σύριο και έναν Ιρανό, στοιβαγμένους σε δύο ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στην καρότσα Ιδιωτικής Χρήσης Φορτηγού αυτοκινήτου, το οποίο ήταν φορτωμένο με ξυλεία. Ο έλεγχος του οχήματος και ο εντοπισμός των διακινούμενων σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό, μεταξύ Κήπων και Αλεξανδρούπολης.

Τρίτη άφιξη παράνομων μεταναστών από θαλάσσης στην Αλεξανδρούπολη

Ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής της Αλεξανδρούπολης, κοντά στην παραλία του Σκορπιού εντοπίστηκε σήμερα από περιπολία του λιμενικού στη στεριά, σκάφος που μετέφερε παράνομους μετανάστες, όπως αναφέρει το alexpoli.gr.  Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από μήνα που φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη μετανάστες από τη θάλασσα.

Οι άνδρες του Λιμενικού έδρασαν άμεσα, ο διακινητής που μάλιστα είναι νεαρής ηλικίας, είναι Τούρκος και τέθηκε υπό κράτηση. Η βάρκα μετέφερε 14 ακόμη άτομα, ένας δήλωσε ότι είναι από το Πακιστάν και 13 από το Κασμίρ (αυτόνομη περιοχή του Πακιστάν).

Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στον χώρο του λιμανιού πίσω από τον Ο.Λ.Α για να ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε κέντρο υποδοχής.

Φαίνεται πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι “θερμός” από πλευράς ροών από την Τουρκία μέσω θαλάσσης καθώς ήδη μέσα σε λίγο καιρό το Λιμενικό εντοπισε 3 τέτοιες περιπτώσεις….

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο