Στο… ραντάρ της τροχαίας ο περιφερειακός Αλεξανδρούπολης

Έρχονται έλεγχοι και ενδεχομένως πρόστιμα μετά τη διαπίστωση ότι κάποιοι οδηγοί γκαζώνουν ανεξέλεγκτα. Στην τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων θα προχωρήσει ο δήμος.

Ευκαιρία για γκάζια βρίσκουν ορισμένοι οδηγοί που κινούνται στον μικρό περιφερειακό της Αλεξανδρούπολης, άλλο ένα τμήμα του οποίου παραδόθηκε στην κυκλοφορία πριν λίγες μέρες. Έτσι, η τροχαία και ο δήμος αποφάσισαν να λάβουν τα μέτρα τους, προτού θρηνήσουμε θύματα.

Ο νέος, άνετος δρόμος φαίνεται πως ξυπνά ένστικτα φόρμουλας 1 σε ορισμένους, με αποτέλεσμα το όριο ταχύτητας που είναι 50 χλμ/ώρα να μοιάζει με… ψιλά γράμματα. Το πρόβλημα, που είχε διαπιστωθεί και από την παράδοση στην κυκλοφορία του πρώτου τμήματος, από την Αγίου Δημητρίου ως την οδό Γιαννούτσου, έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες μέρες μετά και την παράδοση του τμήματος από Παπανδρέου ως Αγίου Δημητρίου, όπως έχουν καταγράψει περιπολικά της τροχαίας. Έτσι, κρίθηκε αναγκαίος ο έλεγχος της ταχύτητας με τεχνικά μέσα, δηλαδή με ραντάρ, με τα οποία θα είναι εξοπλισμένα συνεργεία της τροχαίας.

Προκειμένου όμως να γίνει αυτό, οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει, σύμφωνα με τη νομοθεσία, να γνωρίζουν ότι στον δρόμο θα γίνεται χρήση ραντάρ. Το θέμα προκάλεσε την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Αλεξανδρούπολης χθες το πρωί.

Όπως σημείωσε μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ» ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων Κώστας Χατζηαναγνώστου, «μετά από την απόδοση του νέου τμήματος της οδού σε κυκλοφορία, αλλά και προηγούμενα, όταν δόθηκαν σε κυκλοφορία τα τμήματα από την οδό Γ. Παπανδρέου ως την οδό Νικηταρά και από την οδό Αγ. Δημητρίου ως την οδό Γιαννούτσου, παρατηρείται το φαινόμενο, λόγω κυρίως του πλάτους της οδού, να αναπτύσσονται ταχύτητες μεγαλύτερες από το προβλεπόμενο ανώτερο όριο ταχύτητας της οδού που είναι 50 χλμ/ώρα. Το γεγονός αυτό πιθανόν να δημιουργήσει κίνδυνο για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων». Έτσι, αποφασίστηκε να προχωρήσει ο δήμος στην τοποθέτηση 4 πληροφοριακών πινακίδων με την ένδειξη «Η ταχύτητα ελέγχεται με τεχνικά μέσα» στα εξής σημεία της περιφερειακής οδού: 1) Μετά τη συμβολή της οδού με τις οδούς Παπανδρέου και Νικηταρά στην κατεύθυνση από την Εθνική οδό προς την οδό Γιαννούτσου και 2) μετά τη συμβολή της οδού με τις οδούς Ηροδότου και Αγ. Δημητρίου στην κατεύθυνση από την οδό Γιαννούτσου προς την Εθνική οδό.

Μετά την τοποθέτηση των ενημερωτικών πινακίδων, συνεργεία της τροχαίας θα πραγματοποιούν σε διάφορα σημεία της περιφερειακής οδού ελέγχους ταχύτητας με τη χρήση ραντάρ.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του