efhmerida1

Στο πλευρό της Σαμοθράκης ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το κοινό δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης στο νησί του Έβρου. Η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά, στην ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί πριν τη φοβερή καταστροφή της 25ης Σεπτεμβρίου.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης ενημέρωσε το σώμα για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και για όλες τις ενέργειες που έκανε ο δήμος για να στηρίξει και να βοηθήσει τη δημοτική αρχή και τους κατοίκους της Σαμοθράκης στη μεγάλη αυτή δοκιμασία που περνούν.

«Ο Θανάσης Βίτσας είναι ένας δήμαρχος χωρίς δημαρχείο, είναι μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης, σημειώνοντας ότι θα πρέπει όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να συμμετέχουν στο κοινό δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αποκτά πλέον μεγαλύτερη αξία. Επισήμανε ότι το κράτος λειτούργησε με πολύ καλό τρόπο τις πρώτες κρίσιμες ώρες μετά την καταστροφή, τονίζοντας πως είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμη και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι, συντονισμένα, να εργαστούν και να πιέσουν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Την στήριξή του προς το νησί του Έβρου εξέφρασε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Απόστολος Φωτιάδης. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σάββας Δευτεραίος σημείωσε πως αυτό που συνέβη στη Σαμοθράκη ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη φαντασία. Σημείωσε πως αυτή η θεομηνία ανέδειξε την τραγική έλλειψη έργων, τονίζοντας πως ίσως αυτή η καταστροφή να αποτελεί μία «ευκαιρία» για να γίνουν επιτέλους οι υποδομές που έχει ανάγκη το νησί. πρότεινε ακόμη να υπάρξει ένα ψήφισμα συμπαράστασης προς το δήμο και το λαό της Σαμοθράκης, πρόταση με την οποία συμφώνησε και ο κ. Φωτιάδης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» Παύλος Μιχαηλίδης τόνισε την ανάγκη παρουσίας όλου του δημοτικού συμβουλίου στο νησί για την κοινή συνεδρίαση στις 20/10.

Δεκτό το αίτημα του Επιμελητηρίου Έβρου για οικονομικές διευκολύνσεις

Δεκτό έκανε η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου το αίτημα του Επιμελητηρίου Έβρου για παράταση των προθεσμιών καταβολής και την αναστολή της πληρωμής των βεβαιωμένων οφειλών στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Νομού Έβρου, των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάστασή τους στην Σαμοθράκη.

Η απόφαση θα ισχύσει μέχρι την 26η Μαρτίου 2018, δηλαδή για χρονικό διάστημα έξι μηνών, με δυνατότητα παράτασης, εφόσον αυτή κριθεί απαραίτητη. Ήδη, το Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διεκπεραιώνουν τις σχετικές διαδικασίες και αναμένεται η έκδοση και δημοσίευση της εν λόγω υπουργικής απόφασης.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου έχει υποβάλει το ίδιο αίτημα και προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κο Μπακαλέξη και την αρμόδια υπουργό κα Αχτσίογλου, προκειμένου να υπάρξει αναστολή των προθεσμιών καταβολής των τακτικών ασφαλιστικών εισφορών και διαγραφή των προστίμων που επεβλήθησαν σε επιχειρήσεις της Σαμοθράκης.

«Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου ευχαριστεί θερμά τους Βουλευτές του Νομού Έβρου για τη στήριξη του αιτήματος μας. Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε τους κυβερνητικούς Βουλευτές του Νομού μας, οι οποίοι με τις ενέργειές τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην προσπάθειά μας αυτή. Ευελπιστούμε για την περαιτέρω υποστήριξη και τις δικές τους ενέργειες και για το αίτημά του Επιμελητηρίου Έβρου προς τον ΕΦΚΑ, προκειμένου να δοθεί η απαιτούμενη αρωγή προς τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου που δραστηριοποιούνται στην Σαμοθράκη και δοκιμάζονται από τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Διευκόλυνση και από την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου

Διευκολύνσεις προς τους κατοίκους της Σαμοθράκης παρέχει η Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου. Όπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό της δελτίο, η Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου ως ένας οργανισμός της Κοινωνικής Οικονομίας του Έβρου δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής στη βιβλική καταστροφή της Σαμοθράκης.
Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες κατοίκους:

1. Προσωρινό πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Τράπεζα των κατοίκων της Σαμοθράκης
2. Δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και περίοδο χάριτος έως 12 μήνες.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr