efhmerida1

Στους δρόμους για το νερό

Έργα ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ χρειάζονται προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης στο Διδυμότειχο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη.

Οι συχνές διακοπές νερού έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, γίνονται έργα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα», σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Πατσουρίδης, αναφερόμενος στις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων για τα προβλήματα υδροδότησης που αντιμετώπισαν το τελευταίο δεκαήμερο.

Ο κ. Πατσουρίδης αναφέρθηκε στα τρία μεγάλα έργα βελτίωσης της ύδρευσης, συνολικού προϋπολογισμού 4,7 εκ. ευρώ. Το πρώτο από αυτά, που αφορά τα χωριά Πυθίου και Ρηγίου εκτελείται ήδη, ενώ σε δέκα ημέρες αναμένεται η δημοπράτηση του δεύτερου, για τη βελτίωση της ύδρευσης σε Μάνη, Σιταριά, Ελληνοχώρι, Καρωτή, Λαγό και Θυρέα. Θα ακολουθήσει σύντομα, όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, η δημοπράτηση του τρίτου έργου, που θα γίνει στην πόλη του Διδυμοτείχου και στους οικισμούς της.

«Δεν είναι αληθές αυτό που ακούστηκε ότι δεν έχουμε μελέτες και ότι καθυστερούμε στις “ωριμάνσεις”. Και μελέτες “ωριμάσαμε” και ένταξή τους στο Περιφερειακό Πρόγραμμα πετύχαμε», σημείωσε ο κ. Πατσουρίδης.

Όσον αφορά τα έντονα προβλήματα των τελευταίων ημερών, παραδέχτηκε ότι οι κάτοικοι έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται, και απέδωσε την ανεπαρκή υδροδότηση σε αλλεπάλληλες θραύσεις στο κεντρικό δίκτυο.

«Σε συνδυασμό με τη μείωση των ποσοτήτων νερού που μας δίνουν πλέον ορισμένες γεωτρήσεις και την υπερκατανάλωση που επέτεινε ο καύσωνας, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα σε περιοχές του Διδυμοτείχου και σε τοπικά διαμερίσματα», υποστήριξε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα ύδρευσης στο Διδυμότειχο υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

«Παραλάβαμε το 2011 μία προβληματική κατάσταση, την οποία επιχειρούμε να αντιμετωπίσουμε με έργα βελτίωσης, αφού εάν θέλουμε να λύσουμε οριστικά το ζήτημα της ύδρευσης στον δήμο Διδυμοτείχου, χρειαζόμαστε 15 εκ. ευρώ», ανέφερε ο κ Πατσουρίδης στις δηλώσεις του. Απηύθυνε, τέλος, έκκληση στους δημότες των περιοχών που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ύδρευσης, να περιορίσουν την αλόγιστη χρήση νερού, κυρίως στο πότισμα των κήπων και των κτημάτων τους.

Στους δρόμους οι κάτοικοι

«Πόλη χωρίς νερό – Πόλη χωρίς μέλλον» είναι το σύνθημα της διαμαρτυρίας που διοργανώνει η νεοσύστατη Επιτροπή Αγώνα Πολιτών για το νερό, μπροστά από το δημαρχείο Διδυμοτείχου, σήμερα Τετάρτη στις 7 το απόγευμα.

Η Επιτροπή συστάθηκε μετά από αίτημα, πολλών κατοίκων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Παρασκευά Μπιλιακάκη. «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Με 42ο βαθμούς καύσωνα και δεν είχαμε σταγόνα νερό για πέντε 24ωρα. Θέλουμε απαντήσεις στο γιατί υπάρχει αυτή η χρόνια κατάσταση» σημείωσε ο εκπρόσωπος την Επιτροπής Αγώνα, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, η οποία έχει προγραμματιστεί την ώρα έναρξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Έργα ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ χρειάζονται προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης στο Διδυμότειχο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr