Στις δομές της Άρσις ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς

Τις Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Άρσις «Φρίξος και Έλλη» στην Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Ο κ. Πέτροβιτς ξεναγήθηκε στους χώρους και συζήτησε με τη συντονίστρια της Δομής Έλλη, κ. Δώρα Παπαδοπούλου, για την καθημερινότητα των ανήλικων φιλοξενούμενων, τις συνθήκες διαμονής, τις υπηρεσίες και τις παροχές των δομών της Άρσις.

Στις δομές φιλοξενούνται ανήλικοι ηλικίας 5-17 ετών με καταγωγή από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, το Κονγκό και τη Σομαλία. Ανήκουν στην ευάλωτη κατηγορία των Αιτούντων Άσυλο. Η διάρκεια παραμονής τους προσδιορίζεται στους 6 έως 12 μήνες.

Μεταξύ άλλων η κ. Παπαδοπούλου ενημέρωσε τον κ. Πέτροβιτς για τις πρόσφατες επιτυχείς επανενώσεις φιλοξενούμενων με τις οικογένειές τους, οι οποίες διαμένουν σε χώρες τις Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, μόνο το Νοέμβριο εννέα ανήλικα προσφυγόπουλα αναχώρησαν για Γερμανία και Σουηδία, εφόσον ολοκληρώθηκε η απαραίτητη διαδικασία οικογενειακής επανένωσης σε συνεργασία και με το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου.

Ο κ. Πέτροβιτς, στις δηλώσεις του, εξήρε το έργο της Άρσις στην Αλεξανδρούπολη, ενώ τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινωνίας απέναντι στην ευάλωτη κοινωνική ομάδα που αποτελούν οι ανήλικοι πρόσφυγες.

Για την Άρσις

Η λειτουργία της Δομής Φιλοξενίας βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς της περιοχής προσφέρουν είδη άμεσης ανάγκης, εθελοντική εργασία και γενικότερα ότι θα μπορούσε να συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των νεαρών προσφύγων.

Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε προσφέροντας:
Εθελοντική εργασία και ειδικότερα μαθήματα ελληνικής και ξένης γλώσσας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, εικαστικών τεχνών, οργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, μεταφράσεις, νομική βοήθεια κτλ.
Είδη άμεσης ανάγκης όπως τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, υλικά καθαριότητας και προσωπικής χρήσης
Δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε πολιτιστικές, επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο arsisalex.helle@gmail.com και στο Facebook στην σελίδα Άρσις Αλεξανδρούπολη Ξενώνας Έλλη
Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωσή Υποστήριξης Νέων είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1992 και λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Αλεξανδρούπολη και την Κοζάνη.
Η ΑΡΣΙΣ αναπτύσσει δράσεις, προγράμματα και υπηρεσίες για την υποστήριξη των νέων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr